• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024

اخبار ویژه

برگزاری مزایده بناهای استان مرکزی در نیمه اول سال جاری / حفاظت و احیای بناهای تاریخی، بزرگترین انتفاع دولت از واگذاری بناهاست / رویکرد صندوق احیا در واگذاری بناهای تاریخی آگاهانه است مزایده کاروانسراهای ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد/ حدود ۳ هزار بنای تاریخی در اختیار سایر دستگاه‌های دولتی قرار دارد/ نمی‌توان از تهران برای تمام کشور برنامه‌ریزی کرد/ صندوق دنبال احیاست نه انتفاع مالی طرح مرمت و احیای حمام ارامنه، خانه ضرابی همدان و چشمه علی دامغان بررسی می‌شود دومین نشست خبری مدیر عامل صندوق توسعه و احیا / گزارش یکسال احیای بناهای تاریخی اولین جلسه از سلسله‌های نشست‌های روایت احیا / روایت احیای خانه‌های تاریخی آبشنگ و عابدیان در اصفهان مرور شد تقدیر ضرغامی از بهره‌برداران و مرمتگران شش بنای تاریخی صندوق توسعه و احیا تنوع بخشی به حوزه اقتصاد میراث فرهنگی در دستور کار صندوق احیاست / لزوم رویکرد تعاملی حوزه میراث فرهنگی و اقتصاد همکاری صندوق توسعه و احیا و وزارت کشور در احیای بناهای تاریخی

16
به دنبال پیگیری‌های مجموعه صندوق توسعه و احیا؛

امضای طرفین پای قرارداد مجموعه غار کتله‌خور زنجان نشست

  • کد خبر : 3172
  • 23 شهریور 1401 - 8:55
امضای طرفین پای قرارداد مجموعه غار کتله‌خور زنجان نشست
نشست انعقاد و امضای قرارداد واگذاری مجموعه غار کتله‌خور با حضور سرمایه‌گذار در دفتر مدیرعامل صندوق توسعه و احیا انجام شد.

ظهر امروز نشست امضای قرارداد مجموعه گردشگری غار کتله‌خور زنجان با حضور حسین ساری مدیرعامل صندوق توسعه و احیا، مدیران مربوطه و سرمایه گذاران  برگزار شد.

به گزارش میراث آریا و به نقل از روابط عمومی صندوق توسعه و احیای میراث فرهنگی، در این نشست مجموعه نامبرده پس از صحبت‌های مفصل مدیرعامل و سرمایه‌گذار پیرامون اهداف سرمایه گذاری، نقش این غار در توسعه گردشگری، اهمیت و لزوم سرمایه‌گذاری برای مجموعه غار کتله‌خور برای اقتصاد استان زنجان و دیگر مباحث، مورد امضای طرفین قرار گرفت.

در پایان نشست نیز مقرر شد تا مجموعه مذکور به زودی به سرمایه گذار تحویل داد شود.

البته گفتنی است؛ غار کتله‌خور یک غار ترکیبی خشکی و آبی به حساب می‎آید که در شهرستان «خدابنده» استان زنجان واقع شده است.

غار هفت طبقه و ۳۰ ميليون ساله كتله خور در ۱۶۵ كيلومتري شهر زنجان و پنج كيلومتري شهر گرماب واقع شده است. اين غار با غار مشهور عليصدر ۱۰۵ كيلومتر فاصله داشته و گمانه زني‌هايي در خصوص احتمال ارتباط اين دو غار وجود دارد.

كتله‌خور در اصطلاح به معناي جايگاه خورشيد يا محل برآمدن خورشيد است. وجود كنده‌كاري‌هاي حاصل دست مادر طبيعت در طول ميليون‌ها سال كه به شكل‌هاي زيباي چكيده و چكنده در دالان‌ها و دهليزهاي اين غار خودنمايي مي‌كند بر زيبايي‌هاي آن افزوده است.

اين غار يكي از پناهگاه‌های انساني در دوران سنگ بوده است و در برخي از دهليزهاي آن اسكلت حيواناتي كشف شده كه شباهتي با حيوانات امروزي نداشته و احتمالاً از نسلهاي منقرض شده در اعصار گذشته است، در حال حاضر نیز ۲ كيلومتر از فضاي اين غار براي عموم قابل بازديد است.

برخی بر این باورند که وجه تسمیه غار کتله خور به مفهوم واژه «کَتله» معروف است که به معنی کوه کم ارتفاع است و از آن‎جا که خورشید از پشت آن طلوع می‎کند، به کتله خور یا کتله خورشید مشهور شده است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=3172

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.