به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صابتا، در راستای اجرایی نمودن نقشه علمی کشور و تعامل بیشتر میان بخش های تخصصی و همچنین استفاده از ظرفیتهای موجود در فناوریهای جدید و با هدف بهره مندی از ظرفیت بخش غیردولتی در ارتقاء کمی و کیفی فعالیتها، مطالعات، پژوهش، کسب و کارها و اتحادیه های حوزه صنایع دستی، هنرهای دستی و تزئینی، فرش دستباف، بناهای تاریخی و فرهنگی از جمله مرمت، احیا و بهرهبرداری و همچنین گردشگری و میراث فرهنگی ملموس و ناملموس کشور، ایجاد تعامل، همفکری و هم افزایی در چارچوب کاربردی سازی، تجاری سازی و توسعه خلاقیت، تفاهم نامه همکاری بین صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی و شرکت خانه و مزه های ایرانی دیبار امضا شد .
ایجاد ظرفیت های صنایع فرهنگی و خانه های خلاق
مدیرعامل صندوق احیا با اشاره به اینکه همواره یکی از دغدغه های این صندوق حرکت رو به جلو و پیشبینی ظرفیتهای قابل اجرا برای آینده کشور در حوزه مأموریتهای خود بوده است گفت: با توجه به توسعه روز افزون دانش و فناوری و تغییر بسیاری از کسب و کارها، زمانی که کودکان امروز، به سن جوانی برسند، بسیاری از مشاغل دیگر وجود نخواهد داشت. هادی میرزائی ادامه داد: مراکز رشد بسترهایی برای ایجاد ظرفیتهای بالقوه در راستای فرصت سازی و اشتغالزایی نخبگان و جوانان در آینده کشور است.
او با اشاره به اینکه هر چند در حوزه صنایع دستی به آثار خود می بالیم اما سهم کشور در بازار گسترده صنایع دستی و تولیدات آن بسیار اندک است ادامه داد: در تعیین کاربری بناهای تاریخی و فرهنگی سعی کردهایم اصالت و هویت آنها احیا شود و در این راستا یکی از محورهای اصلی کاربری های تعیین شده ایج اد ظرف یت های صنایع فرهنگی و خانههای خلاق برای حمایت از فعالان این حوزه بوده است.
به گفته او مراکز رشد میتوانند با یک برنامه مشخص، زنجیره داد و ستدی ایجاد کنند که ارتقاء تولیدات ، بازاریابی و بازارسازی این حوزه را ساماندهی کند.
میرزائی با اشاره به اینکه هلدینگ دیبار سالیان دراز در حوزه گردشگری فعالیت داشته است ادامه داد: استفاده از ظرفیت های این شرکت در کنار اقدامات صندوق احیا، می تواند دستاوردهای مهمی در این حوزه داشته باشد.
استفاده از ظرفیت جوانان خلاق
رئیس هیئت مدیره هلدینگ دیبار نیز با اشاره به این که انقلاب صنعتی چهارم، مهمترین اصل را اقتصاد نوآوری قرار داده است گفت: استفاده از ظرفیت های فناورانه، دانش بنیان و هوش مصنوعی لازمه ادامه حیات اقتصادی است. حسن انصاری ادامه داد: از این رو از این فرصت فراهم شده در کنار مدیریت پرتوان صندوق احیا بهره می بریم تا از ظرفیت جوانان خلاق در حوزه های صنایع دستی و فرش دستباف و اماکن تاریخی و فرهنگی استفاده کنیم. او اظهار امیدواری کرد نتایج این تفاهم نامه در سال های آینده، راهبردی برای توسعه گردشگری و حفظ و احیای بناهای تاریخی باشد.
گفتنی است ارائه خدمات آموزشی، مشاوره، مطالعه، تحقیق، پژوهش، تدوین و اجرای فرآیندها، سرمایه گذاری و جلب مشارکت های مادی و معنوی اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و خصوصی، مراودات بین المللی، توسعه تجارت الکترونیک، تجاریسازی، بازارسازی و بازاریابی در حوزه بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی صنایع دستی و فرش دستباف از طریق برگزاری نمایشگاه، رویداد، جشنواره و حراج های داخلی و خارجی، حفظ و تقویت دانش های محلی، بومی و ملی، همچنین تولید، خلاقیت، استاندارسازی، یکپارچه سازی خدمات، افزایش صادرات و ارتقای سهم بازار داخلی و جهانی و ارتقاء همکاری های بین المللی از جمله موضوعات این تفاهمنامه است.
1399/12/3