• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024

اخبار ویژه

برگزاری مزایده بناهای استان مرکزی در نیمه اول سال جاری / حفاظت و احیای بناهای تاریخی، بزرگترین انتفاع دولت از واگذاری بناهاست / رویکرد صندوق احیا در واگذاری بناهای تاریخی آگاهانه است مزایده کاروانسراهای ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد/ حدود ۳ هزار بنای تاریخی در اختیار سایر دستگاه‌های دولتی قرار دارد/ نمی‌توان از تهران برای تمام کشور برنامه‌ریزی کرد/ صندوق دنبال احیاست نه انتفاع مالی طرح مرمت و احیای حمام ارامنه، خانه ضرابی همدان و چشمه علی دامغان بررسی می‌شود دومین نشست خبری مدیر عامل صندوق توسعه و احیا / گزارش یکسال احیای بناهای تاریخی اولین جلسه از سلسله‌های نشست‌های روایت احیا / روایت احیای خانه‌های تاریخی آبشنگ و عابدیان در اصفهان مرور شد تقدیر ضرغامی از بهره‌برداران و مرمتگران شش بنای تاریخی صندوق توسعه و احیا تنوع بخشی به حوزه اقتصاد میراث فرهنگی در دستور کار صندوق احیاست / لزوم رویکرد تعاملی حوزه میراث فرهنگی و اقتصاد همکاری صندوق توسعه و احیا و وزارت کشور در احیای بناهای تاریخی

18

خانه ضرابی و حمام ارامنه به مزایده گذاشته می‌شود

  • کد خبر : 3551
  • 03 آبان 1401 - 7:26
خانه ضرابی و حمام ارامنه به مزایده گذاشته می‌شود
مجموعه هگمتانه استان همدان توسط صندوق احیای میراث فرهنگی به مزایده گذاشته می‌شود.

یکی از میراث استان همدان مجموعه تاریخی هگمتانه است که در شهر همدان با شماره ملی ۳۰۴۰ ثبت شده است و تحت مالکیت میراث قرار دارد. این بنا که نشاني دقیق‌تر آن،  همدان بالاتر از میدان بوعلی کوچه نیلی بن بست  شریف زاده پلاک ۴۹ است، متعلق به دوره پهلوی اول بوده که عرصه آن ۴۵۰ و اعیان آن ۸۸۰ مترمربع است.

این بنا که در گذشته مسکونیاداری بوده کاربری مصوب امروز آن، مجموعه فرهنگی-اقامتی-پذیرایی است. بخشی از مجموعه شامل خانه ضرابی است، خانه ضرابی از ابنیه اوایل دوره پهلوی است، اولین مالک خانه مذکور حاج سید قزوینیان ممقانی تاجر چای و برنج بوده که کارخانه برق آبی همدان را راه اندازی کرده است، این بنا در سال ۱۳۰۹ توسط استاد خلیل معمار بنا شده و بعدها توسط خانواده ضرابی به میراث فرهنگی فروخته شده است.

از لحاظ تزئین بنا می‌توان به تزئینات آجری که در طاق‌های تزئینی حیاط اجرا شده، کاربندی بخش ورودی، تزئینات چوبی پلکان مجموعه ،سقف شاه نشین و درهای رابط طبقات اشاره کرد.

حمام تاریخی ارامنه نیز جزو این مجموعه است که در همدان-تپه هگمتانه قرار گرفته و دوره تاریخی آن قاجاری است، عرصه آن ۹۰مترمربع و اعیان آن نیز ۹۰ مترمربع است. تعداد طبقات آن شامل یک طبقه همکف و زیرزمین است که کاربری گذشته آن حمام ایرانی بوده است.

کاربری مصوب این مجموعه فرهنگی اقامتی پذیرایی در نظر گرفته شده که در جوارش محدوده تاریخی تپه هگمتانه و در نزدیکی مرکز شهر همدان قرار دارد. حمام ارمنیان واقع در تپه تاریخی و باستانی هگمتانه به فاصله ۲۰۰ متری مجموعه کلیسای گریگوری قرار دارد.

این حمام در عمق چهار متری سطح کوچه با توجه به شیب تپه قرار دارد، پلان حمام مستطیل و به ابعاد ۶ در ۱۵ متر و از سه قسمت بینه، سربینه و تون ساخته شده است.

روشنایی حمام از طریق سه نورگیر از سقف گنبدی است و مصالح اصلی بنا با آجر با ملاط گل و گچ است، این اثر همانند کلیسای انجیلی قدمت قاجاریه دارد و شامل ورودی حمام، راه پله، کفش کن، سربینه، خزینه، سرویس بهداشتی و گلخن است.

این بنا قدمت قاجاريه دارد و شامل ورودي حمام، راه پله ، كفش كن، سربينه ، خزينه ، سرويس بهداشتي و گلخن است.

ایجاد پوشش کاشی بر روی جداره داخلی دیوارها برای لزوم رعایت بهداشت و قابل شستشو بودن انجام گرفته است.همچنین ایزولاسیون بام با عایق رطوبتی ایزوگام صورت پذیرفته است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=3551

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.