• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
29
مدیر عامل صندوق توسعه و احیا تاکید کرد:

آغاز فصل جدید در برگزاری مزایده‌‌های بناهای تاریخی / اولین بسته مزایده استانی در اصفهان برگزار شد

  • کد خبر : 6390
  • 16 مهر 1402 - 10:26
آغاز فصل جدید در برگزاری مزایده‌‌های بناهای تاریخی / اولین بسته مزایده استانی در اصفهان برگزار شد
شهاب طلایی گفت: امروز شاهد آغاز فصل جدیدی در برگزاری مزایده واگذاری حق بهره‌برداری بناهای تاریخی هستیم که در دولت سیزدهم شکل‌گرفته و بر این اساس برخلاف دوره‌های گذشته، برای اولین بار مزایده‌ها در خود استان‌ها برگزار می‌شود و تلاش می‌کنیم تا مرمتگران و سرمایه‌گذاران جامعه بومی در این زمینه حضور داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، جلسه بازگشایی پاکت‌های مزایده نوزده بنای تاریخی و فرهنگی اصفهان، صبح امروز یکشنبه ۱۶ مهرماه ۱۴۰۲ در خانه دهدشتی اصفهان، آغاز شد.
این جلسه با حضور شهاب طلایی، مدیر عامل صندوق توسعه و احیا، حمیدرضا محققیان، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، مدیران هر دو مجموعه و همچنین نمایندگان دستگاه‌های نظارتی برگزار شد و تا عصر امروز ادامه خواهد یافت.

اصفهان، استان پیشرو در احیای بناهای تاریخی

در ابتدای این جلسه، مدیرعامل صندوق توسعه و احیا گفت: استان اصفهان به عنوان یکی از استان‌های کلیدی و اصلی هویت فرهنگی کشور محسوب می‌شود و یک استان پیشرو و پیش‌قراول احیای بناهای تاریخی در کشور است.
شهاب طلایی ادامه داد: ۱۷ سال از تاسیس صندوق توسعه و احیا به‌عنوان زیرمجموعه وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌گذرد و در طی این دوره ۴۲ مزایده در سراسر کشور برگزار شده است و از این طریق بسیاری از آثار تاریخی کشور از ویرانی نجات‌یافته‌اند.

آغاز فصل جدید در برگزاری مزایده‌‌های بناهای تاریخی

مدیرعامل صندوق ادامه داد: امروز شاهد آغاز فصل جدیدی در برگزاری مزایده واگذاری حق بهره‌برداری بناهای تاریخی هستیم که در دولت سیزدهم شکل‌گرفته و بر این اساس برخلاف دوره‌های گذشته، برای اولین بار مزایده‌ها در خود استان‌ها برگزار می‌شود و تلاش می‌کنیم تا مرمتگران و سرمایه‌گذاران جامعه بومی در این زمینه حضور داشته باشند.
این مقام مسئول وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: امروز، روزی سرنوشت‌ساز برای میراث فرهنگی استان اصفهان و مجموعه صندوق توسعه و احیا است، چراکه برای اولین بار، نوزده بنای مهم اصفهان به صورت کاملا شفاف و با طی تشریفات قانونی، برای بهره‌برداری در مدت معین به مردم سپرده می‌شود.
او ادامه داد: صندوق توسعه و احیا، کارگزار واگذاری بناهای تاریخی و اماکن فرهنگی به صورت قرارداد بهره‌برداری در مدت معین است و مالکیت این بناها الی‌الابد متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران است.
او با اشاره به قانون منع واگذاری بناهای تاریخی نفیس، تاکید کرد: آنچه که در قانون تصریح شده، موضوع فروش بناهای نفیس است که کاملا ممنوع است. اما در مورد جذب مشارکت مردمی برای مرمت و بهره‌برداری در مدت معین، قانون این اجازه را به میراث فرهنگی و صندوق توسعه و احیا داده است که با کمک مردم بناهای کشور را پیش از آنکه به تلی از خاک تبدیل شوند، احیا کند.

احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردم

طلایی بر مشارکت مردم در احیای بناها تاکید کرد و افزود: منابع دولت برای بازسازی و احیای بناهای تاریخی محدود است و از همین رو باید از ظرفیت مردم و سرمایه‌گذاران بومی در این زمینه استفاده کرد.
مدیر عامل صندوق، ضمن تقدیر از حساسیت و دقت نهادهای نظارتی خصوصا سازمان بازرسی کل کشور در زمینه برگزاری مزایده بناهای تاریخی، ادامه داد: مجموعه میراث فرهنگی و صندوق توسعه و احیا نیز با حساسیت و دقت بالا، این مزایده‌ها را به صورت کاملا شفاف و از طریق سامانه تدارکات الکترونیک دولت یا ستاد برگزار می‌کند.
طلائی افزود: بی‌تردید اصفهان پیشرو و پیش‌قراول احیا بناهای تاریخی در کشور است، لذا تلاش می‌شود تا با آغاز برگزاری مزایده‌های استانی از استان اصفهان، تجارب حاصل از این رخداد، الگوی مناسبی برای برگزاری مزایده‌های استانی در سایر استان‌های کشور باشد.

لزوم انتقال تجربه مرمتی اصفهان به سایر استان‌ها

مدیر عامل صندوق اضافه کرد: استان اصفهان می‌تواند جایی برای تربیت نیروهای متخصص در حوزه مرمت و احیای آثار تاریخی و فرهنگی شود و تجارب ارزشمند این استان در اختیار سایر استان‌ها نیز قرار بگیرد.
طلایی تصریح کرد: احیا، حفاظت و مرمت آثار تاریخی وظیفه اصلی این صندوق است، لذا امروز ۱۹ مجموعه تاریخی در استان به مزایده جهت بهره‌برداری در مدت معین گذاشته شد و امیدواریم با حضور سرمایه‌گذاران بومی و محلی، شاهد حفظ و احیای این آثار تاریخی باشیم. او تأکید کرد: بی‌تردید نظارت صندوق صرفاً به مزایده منحصر نمی‌شود، بلکه این نظارت پس از حضور سرمایه‌گذاران در بناها با همیاری ادارات کل استانی ادامه می‌یابد.

جزییات مزایده

لازم به ذکر است نوزده بنای اصفهان شامل خانه تاریخی شیخ الاسلام، خانه دهدشتی، چایخانه واقع در باغ فین کاشان، قسمتی از طبقه دوم مجموعه میدان امام، کافه حیاط پیش آهنگی، نقش خانه هنرهای سنتی، سردر قیصریه، کافه گالری میراث، کافه داخل چهل ستون، غرفه شماره ۱ کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، غرفه شماره ۲ کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، غرفه شماره ۳ کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، غرفه شماره ۴ کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، خانه ارسطویی، قسمتی از محوطه کوه آتشگاه، غرفه واقع در مسجد شیخ لطف الله، غرفه واقع در مسجد امام، غرفه واقع در عالی قاپو، پارکینگ واقع در باغ فین کاشان در قالب مزایده جهت بهره‌برداری در مدت معین به مردم واگذار می‌شود.
گفتنی است شرکت کنندگان در این مزایده فرصت داشته‌اند از ۲۶/۰۶/۱۴۰۲ تا ۰۳/۰۷/۱۴۰۲ اسناد این مزایده را از سامانه ستاد دریافت و پیشنهادهای خود را تا تاریخ ۱۳/۰۷/۱۴۰۲ در این سامانه بارگزاری کنند.
جلسه کمیسیون این مزایده برای بررسی پیشنهادهای دریافتی، امروز یکشنبه ۱۶/۰۷/۱۴۰۲ از ساعت ۸ صبح در اصفهان، میدان امام حسین(ع)، خیابان باب الرحمه، کوچه شماره ۱، سالن جلسات خانه دهدشتی آغاز شده و تا عصر امروز ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=6390

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.