• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
26
مدیر عامل صندوق در مراسم نکوداشت احیاگران خانه‌های تاریخی طهران مطرح کرد؛

اهتمام دولت سیزدهم در احیای بافت‌های تاریخی / معافیت‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاران بناهای تاریخی

  • کد خبر : 6485
  • 23 آبان 1402 - 14:20
اهتمام دولت سیزدهم در احیای بافت‌های تاریخی / معافیت‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاران بناهای تاریخی
شهاب طلایی در این مراسم گفت: چنانچه شخص، شرکت یا نهادی در خصوص تعمیر، مرمت یا احیا، هزینه‌ای متحمل شود با تاییدیه وزارت میراث فرهنگی و صندوق توسعه و احیا، این هزینه می‌تواند معادل هزینه‌های مالیات‌های آن شخص یا نهاد از سوی سازمان امور مالیاتی پذیرفته شود.

به گزارش روابط ‌عمومی صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و اماکن فرهنگی، مراسم تجلیل و نکوداشت از حافظان و احیاگران خانه‌های تاریخی طهران، اواخر مهرماه ۱۴۰۲ برگزار شد.

شهاب طلایی، مدیر عامل صندوق توسعه و احیا ضمن معرفی صندوق توسعه و احیا، اظهار داشت: این صندوق بیش از ۱۵ سال است بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی با ماموریت احیای بناهای تاریخی کشور، تأسیس شده است و شاید تنها نهاد حاکمیتی است که مجوز احیا، بهره‌برداری و کاربری بناهای تاریخی در کشور را اعطا می‌کند.

او در ادامه اضافه کرد: این صندوق، در زمینه تایید طرح مرمت و بهره‌برداری و همچنین دریافت مجوز کاربری، از همه بناهای تاریخی که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌اند می‌تواند حمایت‌ حداکثری انجام دهد.

سرمایه‌گذاری در بناهای تاریخی به جای پرداخت مالیات

طلایی با برشمردن برخی از امکانات و ظرفیت‌های صندوق، تاکید کرد: مسئله مهم این نکته است که ما می‌توانیم حمایت‌های مختلف و ویژه‌ای از مالکان و بهره‌برداران بناهای تاریخی انجام دهیم. در واقع تسهیلات مختلفی از سوی دولت به فعالان این حوزه اعطا می‌شود که یکی از آنها در قالب معافیت مالیاتی است.

این مسئول وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: چنانچه شخص، شرکت یا نهادی در خصوص تعمیر، مرمت یا احیا، هزینه‌ای متحمل شود با تاییدیه وزارت میراث فرهنگی و صندوق توسعه و احیا، این هزینه می‌تواند معادل هزینه‌های مالیات‌های آن شخص یا نهاد از سوی سازمان امور مالیاتی پذیرفته شود.

او اضافه کرد: این مهم در راستای اهتمام دولت سیزدهم و نیز تاکید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای احیای بناهای تاریخی می‌تواند به فرآیند احیای این بناها سرعت بیشتری ببخشد.

طلایی در خاتمه اظهاراتش تاکید کرد: صندوق این ظرفیت را دارد تا انواع راهنمایی‌ها و مشاوره‌های مختلف را که در چارچوب دانش فنی در صندوق توسعه و احیا وجود دارد به اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در عرصه مرمت و احیا بناهای تاریخی ارائه کند.

گفتنی است در حاشیه این مراسم که به مناسبت هفته تهران در قالب رویداد هنری «ت مثل طهران» برگزار شد، خانه باغ اتحادیه (عمارت امین‌السطان) واقع در خیابان لاله‌زار نیز گشایش یافت.

در پایان این مراسم که به همت مدیریت بافت تاریخی شهرداری منطقه ۱۲ تهران برگزار شد، با اهدای لوح و تندیس از فعالان این حوزه تقدیر شد. همچنین بعد از پایان مراسم نکوداشت، برنامه فرهنگی و تاریخی «سفری به تهران قدیم» نیز با تجهیز غرفه‌های مشابه خیابان‌های پایتخت در سده گذشته، اجرا شد که با استقبال مردم همراه بود.

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=6485

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.