به گزارش صابتا، جلسه بازگشایی پاکتهای مزایده ۲۲ بنای تاریخی از سوی صندوق توسعه و احیا، امروز ۴ خرداد ۱۴۰۴ با حضور نهادهای نظارتی، نمایندگان استانها و سرمایهگذاران در عمارت مسعودیه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، برزین ضرغامی، مدیرعامل صندوق توسعه و احیا، گفت: امروز پنجاهودومین مزایده جذب مشارکت و سرمایهگذاری در تاریخ فعالیت صندوق و سومین مزایده در دوره مدیریت جدید را برگزار میکنیم.
حضور ۸۱ سرمایهگذار حقیقی و حقوقی
ضرغامی ادامه داد: در این دوره، که ۲۲ بنا از ۱۵ استان کشور را وارد مزایده کردهایم، شاهد رکوردشکنی در استقبال و دریافت اسناد از سوی مردم و سرمایهگذاران بودیم؛ بهنحویکه ۸۱ شخص حقیقی و حقوقی اقدام به خرید اسناد و حضور در مزایده کردند.
مدیرعامل صندوق اضافه کرد: سرمایهگذاران در این مزایده، اسناد ۱۹ بنا را خریداری کردند و در مرحله نهایی نیز پیشنهادهای آنها برای احیای ۱۴ بنا در سامانه ستاد بارگذاری شده است.
چالشهای اداری در مسیر جذب سرمایهگذار
او با اشاره به دشواریهای بوروکراتیک موجود در فرآیند جذب سرمایهگذار از طریق مزایده گفت: در شرایطی که سرمایهگذاری در کشور بسیار دشوار شده، اشخاص علاقهمند بهسختی میتوانند با سامانه ستاد کار کنند و دریافت، تکمیل و بارگذاری اسناد برای آنها چالشبرانگیز است.
او ادامه داد: از نهادهای نظارتی میخواهیم در چهارچوب قانون، روند موجود را تسهیل کنند تا میل و رغبت سرمایهگذاران به حضور و مشارکت در احیای بناهای تاریخی افزایش یابد.
مزایده؛ فرآیندی پیچیده و چندمرحلهای
این مقام مسئول وزارت میراث فرهنگی تأکید کرد: برگزاری فرآیند مزایده در ظاهر امری ساده به نظر میرسد، اما حقیقت آن است که این فرآیند دشواریهای بسیاری دارد و عوامل متعددی وجود دارد که ممکن است در هر یک از مراحل، مانع جذب سرمایه و احیای بناهای تاریخی شود.
صندوق احیا، مرجع اصلی واگذاریها
او به نقش بیبدیل صندوق در وزارتخانه اشاره کرد و ادامه داد: صندوق احیا، مرجع اصلی واگذاریها در وزارتخانه است و خود شخص وزیر نیز بر این موضوع تأکید دارد.
او به واگذاری برخی بناها از طریق ماده ۲۷ اشاره کرد و گفت: با مذاکراتی که با وزیر انجام دادهایم، مشکلات موجود در زمینه واگذاری بناها به شرط مرمت و احیا حل شده است و همه بناها جهت احیا باید وارد فرآیند شفاف و قانونی مزایدههای صندوق شوند که از طریق سامانه ستاد انجام میشود.
ضرغامی در پایان خاطرنشان کرد: بناهای تحت اختیار صندوق طی دولتهای مختلف، در قالب چند بخشنامه شامل ۷۰ بنا، ۱۵۵ بنا و ۴۰۰ بنا به صندوق واگذار شدهاند و صندوق این آمادگی را دارد که نهفقط بناهای تحت اختیار خود، بلکه سایر بناهای تاریخی را نیز وارد مزایده کرده و با کمک بخش خصوصی احیا کند.
لازم به ذکر است، جلسه کمیسیون این مزایده با هدف بازگشایی بستههای پیشنهادی سرمایهگذاران تا عصر امروز ادامه خواهد داشت و سرمایهگذاران هر یک از بناها در انتهای این جلسه مشخص میشوند.