به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه و احیا، نهمین جشنواره بین المللی صنایع دستی فجر (سرو سیمین ۹) باحمایت صندوق توسعه و احیا امسال از تاریخ ۲ الی ۶ اسفند در تهران برگزار میشود.
این جشنواره امسال با شعار وفاق ملی و تنوع فرهنگی، رویدادی بینالمللی برگزار خواهد شد که فرصتی برای رقابتی میان برجستهترین و ارزشمندترین آثار فاخر صنایع دستی و هنرهای سنتی که توسط استادان صاحب سبک خلق میشود، فراهم میسازد.
آیین افتتاحیه نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین ۹)، پنجشنبه ۲ اسفند با حضور محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهوری، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، مریم جلالی معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، داوران و ارزیابان داخلی و خارجی، تعدادی از بازیگران و هنرمندان از جمله حامد بهداد و جمعی از مدیران و مسئولان بخشهای مختلف، هنرمندان صنایعدستی و پیشکسوتان این حوزه، برگزار شد.
نهمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر از ۲ الی ۶ اسفند در مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد میزبان علاقهمندان است.
نهمین دوره جشنواره بینالمللی سرو سیمین با پشتوانه تجربیات ارزشمند دورههای پیشین و با هدف ارتقای جایگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران در سطح جهانی، طراحی و اجرا میشود. این دوره از جشنواره، بر مبنای دستاوردهای دوره هشتم که در کنار موفقیتهای چشمگیر، تجربیات تازهای را نیز برای برگزارکنندگان به همراه داشت، برنامهریزی شده است.
در این جشنواره بیش از۷ هزار اثر دریافت شده که علاوه بر هنرمندان داخلی، هنرمندانی از ۲۰ کشور دنیا نیز حضور دارند.
در جشنواره نهم، توجه ویژهای به نسل جوان و هنرمندان کمتر شناختهشده شده است تا زمینه مناسبی برای شناسایی و معرفی استعدادهای نوظهور فراهم شود.
بخش «نشان فردا» به هنرمندان جوان اختصاص دارد که با آثار خلاقانه و ایدههای نوین خود نمایانگر آیندهای روشن برای هنرهای سنتی و صنایع دستی هستند.
همچنین، بخش «نقشآفرین نوین» به هنرمندانی تعلق دارد که با وجود کمتر شناختهشدن در عرصۀ عمومی، آثاری ارزشمند و بدیع خلق کردهاند و شایسته دیدهشدن در سطح ملی و بینالمللی هستند. این دو بخش نشاندهندۀ رویکرد جشنواره در پرورش نسل جدیدی از هنرمندان و تأکید بر اهمیت نوآوری و خلاقیت در حفظ و تداوم میراث فرهنگی ایران است.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: صنایعدستی اشتغال عزتآفرین است و هنرمندان این سرزمین با جان و دل کار میکنند.
مریم جلالی امروز پنجشنبه ۲ اسفند در آیین افتتاح نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین ۹) که با حضور محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهوری، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و جمعی از مهمانان داخلی ک خارجی در محل کاخموزه سعدآباد برگزار شد، در سخنانی گفت: در اولین پنجشنبه آخرین ماه سال ۱۴۰۳، نهمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر آغاز میشود که اتفاق بسیار مهم و مبارکی است.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: ما خانواده بزرگی هستیم یکی با نخ و سوزن یکی با چرخ سفال یکی با قلمزنی اثر خلق میکند و ۲۹۹ گونه محصول را تولید میکنند.
او گفت: ما اقتصاد هویتبنیان و اشتغال عزت آفرین هستیم. صنایعدستی بسیار اهمیت دارد و ما از این طریق میتوانیم به اشتغال کشور کمک کنیم.
جلالی ادامه داد: این جشنواره حاصل زحمت افراد زیاد و بخشهای مختلف است. ما از هیچ، چیزی میآفرینیم و به محیط زیست اعتقاد دادیم و به دنبال این هستیم که معیشت را به فرهنگ و فرهنگ را به دیپلماسی وصل کنیم.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خطاب به مهمانان خارجی شرکتکننده در این مراسم گفت: ایران ما امنترین مکانی است که میتوانید ببینید. اینجا مهد هنر است. ما اهل بافتن اهل دوختن و اهل یافتن هستیم.
او یادآور شد: ما تابآورترین صنعت هستیم و در برابر همه مشکلات تاب میآوریم و کارها را با توکل بر خدا پیش میآوریم.
توجه به هنر و تکریم هنرمندان
ضیاهاشمی معاون فرهنگی معاون اول رئیسجمهوری نیز در این مراسم در سخنانی گفت: در کنار توجه به هنر، آنچه اهمیت دارد، تکریم هنر و هنرمند است که خوشبختانه در حوزه صنایعدستی تکریم هنرمند انجام میشود.
او با اشاره به ظرفیتهای ایران در حوزه هنر خاطرنشان کرد: خوشبختانه ایران در حوزه صنایعدستی دارای توانمندیهای زیادی است و برگزاری جشنواره سرو سیمین یک رویداد بسیار مهم در حوزه هنر و صنایعدستی است.
معاون راهبردی رئیسجمهوری در آیین افتتاحیه نهمین جشنواره فجر صنایعدستی: ایران با زبان هنر دنیا را تسخیر میکند
محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهوری در آیین افتتاحیه نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین) که صبح امروز پنجشنبه دوم اسفندماه ۱۴۰۳ در مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد برگزار شد، صنایعدستی و هنرهای سنتی ایران را نشانی از امید به آینده و توانمندیهای کشور دانست که با پاسداشت محیطزیست قدرت ایران را به دنیا عرضه میکند و رخ جهانیان میکشد.
او با تاکید بر توانمندیها و قدرت کشور، افزود: نباید به کسی اجازه دهیم که بگوید ایران ضعیف است، ایران تا شما مردم را دارد هیچ گاه ضعیف نخواهد بود.
ظریف، هویتبنیان بودن صنایعدستی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: ما کشور قدرتمندی هستیم که از هیچ هنر، زیبایی و اقتصاد میآفرینیم و با صنایعدستی که هم اقتصاد هویتبنیان است و هم دوستدار محیط زیست میتوانیم دنیا را تسخیر کنیم.
معاون راهبردی رئیسجمهوری با بیان اینکه ایران با هنر و سخن و شعرایی مانند حافظ، سعدی، مولانا و شجریانها دنیا را تسخیر کرده است، ادامه داد: ما باید به هنرهای خود ببالیم و هیچگاه احساس نکنیم کسی میتواند یک ایرانی را تهدید یا تحقیر کند. ما مردم سربلندی هستیم و در و این رویداد سرشار از هنر و زیبایی این سربلندی را میبینیم.
۹ نهال سرو در محوطه مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد غرس شد
۹ نهال، بهعنوان نماد نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین ۹)، صبح امروز پنجشنبه ۲ اسفند، با حضور محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهوری، ضیاهاشمی معاون فرهنگی معاون اول رئیسجمهوری، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و تعدادی دیگر از مسئولان و نیز مهمانان داخلی و خارجی غرس شد.
این تعداد نهال در جلوی درب ورودی موزه هنرهای زیبای کاخموزه سعدآباد کاشته شد. نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین ۹) از ۲ الی ۶ اسفند در محل موزه هنرهای زیبای کاخ سعدآباد، میزبان علاقهمندان است.