• امروز : پنج شنبه - ۱۹ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 10 July - 2025
1
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا مطرح کرد:

هزینه مرمت و اجاره بناها، توسط کارشناسان رسمی انجام می‌شود / هدف ما مرمت و احیاست نه درآمدزایی

  • کد خبر : 12792
  • 19 تیر 1404 - 10:33
هزینه مرمت و اجاره بناها، توسط کارشناسان رسمی انجام می‌شود / هدف ما مرمت و احیاست نه درآمدزایی
برزین ضرغامی گفت: صندوق به دنبال آن است با مرمت اصولی، بناهای تاریخی قبل از فروریختن و خاک شدن یا تبدیل شدن به مراکز بزهکاری شهری، حفاظت کند و با ایجاد کاربری فرهنگی مناسب، آن بنا را به چرخه زندگی شهری بازگرداند.

به گزارش صابتا، برزین ضرغامی مدیرعامل صندوق توسعه و احیا در پاسخ به برخی اخبار منتشر شده در رسانه‌ها پیرامون بناهای وارد مزایده شده اخیر، اعلام کرد: اطلاعات نادرستی درباره متراژ، هزینه مرمت و رویکرد صندوق در احیای بناها مطرح شده که نیازمند شفاف‌سازی و تنویر افکار عمومی است.
ضرغامی گفت: در گزارش‌های منتشر شده ادعا شده که متراژ خانه‌های تاریخی «میرحیمی» و «ابراهیمی» در دامغان زیر ۱۰۰ متر مربع است؛ این در حالی‌ است که این خانه‌ها دارای متراژ بالای چند صد متر بوده و جزو بناهای تاریخی ارزشمند با ابعاد گسترده محسوب می‌شوند.
او ادامه داد: در این گزارش‌ها، هزینه‌های مرمت اعلام‌شده برای این خانه‌ها را «غیرواقعی و بیش از اندازه» دانسته بودند در حالی که برآورد هزینه‌های مرمت به‌صورت دقیق و کارشناسی‌شده، بر اساس جداول مورد تأیید کارشناسان رسمی میراث فرهنگی و با در نظر گرفتن حداقل قیمت ممکن انجام شده است.

کاربری‌های تازه متناسب با نیاز مردم هر شهر

مدیر عامل صندوق توسعه و احیا اضافه کرد: همچنین اعطای کاربری های جدید به بناهای تاریخی نظیر فضای کار اشتراکی، برگزاری مراسم‌ها و رویدادهای فرهنگی و آئینی، کافه‌های هنری و گالری‌های سنتی؛ جذابیت‌های زیادی برای مردم به ویژه نسل جوان دارد و خلاء زیادی در این زمینه در شهر دامغان احساس می‌شود.
او افزود: با توجه به کاربری فرهنگی و پذیرایی که برای این خانه‌ها در نظر گرفته شده، طبیعی‌ است که نیاز به تقویت زیرساخت‌ها و انجام زیرسازی‌های تخصصی وجود دارد. این امر مستلزم استفاده از تیم‌های حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند کاشی‌کاری، نقاشی، آیینه‌کاری، در و پنجره‌سازی چوبی و سایر هنرهای سنتی است که هزینه‌بر بوده و نیازمند تخصص بالا هستند.

مرمت اصولی نیاز به تیم حرفه‌ای و بودجه دارد

ضرغامی همچنین تاکید کرد: میزان اجاره‌های مشخص شده برای هر بنا، براساس متراژ بنا و سطح کیفی خدمات و کسب‌وکارهای مستقر در آن مشخص می‌شود و به دلیل رویکرد حمایتی صندوق، این قیمت‌ها در مقایسه با بناهای معمولی سطح هر شهر نیز بسیار پایین است.
او ادامه داد: وقتی یک بنا نیاز به ۱۲ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای زیرساخت، تقویت سازه، تقویت استحکامات بنا، حل مشکلات سازه‌ای، رطوبت و موریانه و خاک و پی و در عین حال تزئینات و گچ بری و آینه‌کاری و پنجره های ارسی و نظائر آن دارد، ما نمی‌توانیم این موارد را در نظر نگیریم و قیمت غیر واقعی اعلام کنیم.
مدیر عامل صندوق گفت: با تاکید بر اینکه مرمت واقعی و اصولی نیازمند هزینه مناسب برای به خدمت گرفتن تیم‌های متخصص و حرفه‌ای است، می‌گوید: البته این ارقام برای اشخاص حقیقی و حقوقی توانمند، ناچیز است و از طرفی هم باعث می‌شود سرمایه‌گذار واقعی با رویکرد حرفه‌ای سراغ این بناها بیاید.
ضرغامی تاکید کرد: علاوه بر ملاحظات کارشناسی، تورم جاری کشور نیز بر قیمت‌گذاری تأثیرگذار بوده و باید در تحلیل هزینه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

اقبال اندک مردم شهرستان‌ها به بناها

او تاکید کرد: در شهرستان‌ها، ظرفیت‌های احیای بناهای تاریخی به خوبی در بین مردم جا نیفتاده است و اقبال چندانی به کافه و رستوران‌ و مراکز فرهنگی و تفریحی واقع در بناهای تاریخی وجود ندارد. جا نیفتادن این بناها به عنوان یک مقصد گردشگری شهری و کافه‌ای، باعث شده سرمایه‌گذاران نیز رغبت چندانی به این امر نداشته باشند.
ضرغامی افزود: البته در سال‌های اخیر با تولید محتواهای جذاب در شبکه‌های اجتماعی، ذائقه مصرف فرهنگی مردم به مرور تغییر کرده و اقبال مردم به این بناها در شهرستان‌ها و شهرهای کوچک، رفته‌رفته بیشتر می‌شود.

هدف ما مرمت و احیاست نه درآمدزایی!

مدیر عامل صندوق گفت: صندوق به دنبال آن است با مرمت اصولی، بناهای تاریخی قبل از فروریختن و خاک شدن یا تبدیل شدن به مراکز بزهکاری شهری، حفاظت کند و با ایجاد کاربری فرهنگی مناسب، آن بنا را به چرخه زندگی شهری بازگرداند.
او ادامه داد: زمانی که احیای بناهای تاریخی به درستی انجام شود، موجی از احیا را در یک منطقه و محله ایجاد می‌کند و ما این روند را در احیای بناهای صندوق در کاشان، تبریز و یزد مشاهده کرده‌ایم.

حل مشکل کاروانسرای شاه عباسی دامغان

او درباره مشکلات موجود در روند احیای کاروانسرای شاه عباسی دامغان گفت: ۳۴ درصد مرمت این کاروانسرا انجام شده و برای تسریع در روند احیای آن، در حال انتقال بنا یه سرمایه‌گذار جدید هستیم.
ضرغامی با اشاره به اینکه این بنا، نگین شهر دامغان است، اضافه کرد: با انتقال بنا به سرمایه‌گذار جدید، این کاروانسرا به جریان زندگی شهری باز می‌گردد و در دسترس مردم شریف دامغان و مسافران و گردشگران قرار می‌گیرد.

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=12792

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.