نشست اول سلسله نشستهای علمی-تخصصی کاروانسرای ایرانی، در کاروانسرای میراث جهانی خرانق واقع در اردکان یزد، سهشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، ساعت ۱۵ تا ۱۷ برگزار شد.
این نشست به بررسی چالشهای مرمت و احیای چهار کاروانسرای میراث جهانی شهرستان اردکان یزد اختصاص داشت که شامل کارونسرای خرانق، کاروانسرای آجری انجیره، کاروانسرای سنگی انجیره و کاروانسرای ابوالقاسم رشتی عقدا است.
در این نشست مدیران محلی، استانی، ملی و اعضای هیئت علمی دانشگاه حضور داشتند که شامل مدیرکل استان، معاون فرماندار اردکان، بخشدار، اعضای شورای شهر، مدیر اوقاف، استادان دانشگاه یزد و سه تن از بهره برداران کاروانسراها و همچنین معمار کمالی، پیشکسوت معماری سنتی بود.
بررسی چالشهای موجود در زمینه مرمت، حفظ و احیای کاروانسراهای میراث جهانی اردکان موضوع اصلی این رویداد بود که در آن، مسئولان شهری و استانی و ملی، در جریان آخرین وضعیت این بناها قرار گرفتند.
همتپور رئیس پایگاه جهانی کاروانسراها، درباره این نشست گفت: ازمهمترین اهداف این نشست، ایجاد هماهنگی بین دستگاههای اجرایی برای حل مشکلات زیرساختی این بناها بود که در این نشست به راهحلهای خوبی رسیدیم.
او به نتایج مثبت این نوع نشستها اشاره و ابراز امیدواری کرد: در زمینه حفظ و احیای چهار کاروانسرای ثبت جهانی اردکان، خوشبختانه همدلی قابل تحسینی بین مسئولان، جامعه محلی و بهرهبرداران شکل گرفته است و این میتواند به تسریع در فرآیند حل مشکلات این بناها، منجر شود.
همتپور در انتها خاطر نشان کرد: تلاش همکاران ما در میراث فرهنگی استان یزد و شهرستان اردکان ستودنی است خصوصا خانم مهندس نادری، مدیر محترم پایگاه میراث ملی بافت تاریخی اردکان که با برگزاری این نشست، زمینه رفع مشکلات مرمت و احیای این چهار کاروانسرا را فراهم کردند.