آئین بازگشایی خانه تاریخی امام جمعه، با حضور نمایندگان تهران در مجلس، اعضای شورا شهر، مدیران وزارت میراث فرهنگی و شهردار منطقه ۱۲ تهران، یکشنبه بیستم آبانماه ۱۴۰۳ در خیابان ناصرخسرو تهران برگزار شد.
شهاب طلایی، مدیر عامل صندوق توسعه و احیا، با اشاره به تفاسیر و برداشتهای مختلف شهرداریها که در راستای حفاظت و احیای بناهای تاریخی نیست، گفت: حرکتی که در تهران برای احیا شروع میشود مدلی برای الگوگیری شهرداریهای سراسر کشور است. در دولت چهاردهم برنامهریزی کردهایم که برای مالکان خصوصی بناهای تاریخی که حدود ۱۰ هزار واحد است، تمرکز بر تدوین آییننامههای حفاظت و احیا باشد تا جریان مرمت و احیا را تسهیل کند و دستورالعملهایی در اینباره تدوین کنیم.
او اضافه کرد: یکی دیگر از درگیریهای ما، مالکیت دستگاههای دولتی بر بناهای تاریخی است. بنا داریم با انگیزهای که در دولت وجود دارد، به جریان احیا و مرمت این بناها شتاب ببخشیم.
طلایی ادامه داد: موضوعی مطرح است که بهرهبردار بنای تاریخی باید از این بنا سود ببرد تا زمانی که نگاه به سرمایهگذار از نوع همکار نباشد، استقبالی در سراسر کشور از سوی سرمایهگذاران صورت نمیگیرد.
وحیدرضا انارکی محمدی، شهردار منطقه ۱۲ نیز در آئین گشایش این خانه، گفت: برای توسعه خانههای تاریخی مانع نباشیم، کمک کنیم. در ماههای گذشته ۱۵ خانه تاریخی تحویل شده است، که حمام تاریخی کاشفالسلطنه و خانه امام جمعه در بازار تهران از آن جمله است و تا پایان سال توسط مدیریت شهری و بخش خصوصی تلاش میشود ۱۰ خانه تاریخی دیگر تحویل شهروندان شود.
او اضافه کرد: ساختمان بلدیه تهران کمتر از ۶۵ روز دیگر تقدیم مردم میشود. خانه هوشنگ مرادی کرمانی و مجموعههای تاریخی دیگر نیز قرار است در ماههای آینده تقدیم مردم شود. نزدیکترین آنها هتل ۱۰۰ ساله «گیلان نو» است که نزدیکترین بنا برای بهرهبرداری است.