به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه واحیا، طلایی با ذکر نمونههایی از کاربری صنایع دستی در بناهای تاریخی احیا شده تحت اختیار صندوق توسعه و احیا، افزود: مثلا کاروانسرای شاه عباسی کرج که در آیندهای نزدیک برای جذب مشارکت مردمی در مرمت و احیا به مزایده گذاشته میشود، موضوع صنایع دستی از کاربریهای اصلی این بنا خواهد بود.
او ادامه داد: همچنین بیش از ۸۰ درصد از غرفههای مجموعه سعدالسلطنه در مرکز شهر قزوین نیز در حوزه صنایع دستی فعالیت دارند.
لزوم برنامهریزی در حوزه صنایع دستی با توجه به ظرفیتهای خاص هر استان
مدیر عامل صندوق توسعه و احیا ضمن اشاره به اینکه صنایع دستی در تاریخ یکصد ساله اخیر کشور، فرازها و فرودهایی داشته و با چالشهای متعددی نیز روبرو بوده است، افزود: وزارت میراث فرهنگی تنها مسئول حوزه صنایع دستی نیست، بلکه مجموعهای از دستگاههای دیگر امکاناتی در اختیار دارند که ذینفعان اصلی این حوزه محسوب میشوند و باید در زمینه توسعه و تعالی صنایع دستی همکاری کنند.
او یادآور شد: فعالان حوزه صنایع دستی سطح مطالبهگری پایینتری نسبت به بسیاری از صنوف دیگر دارند و هم در وزارتخانه میراث فرهنگی و هم در دستگاههای دیگر در این حوزه، مطالبهگری شایانی از سوی فعالان این حوزه صورت نمیگیرد.
طلایی در انتها ضمن به اشاره به لزوم برنامهریزی مجزا در حوزه صنایع دستی برای هر منطقه، تاکید کرد: منابع و شیوه تولید محصولات صنایع دستی هر منطقه با دیگر مناطق متفاوت است و یک سیاستگذاری واحد برای همه استانها کارساز نخواهد بود.
گفتنی است در ادامه این نشست تخصصی، «یکتا اصغرزاده»، دبیر علمی سمینار و مدرس دانشگاه و پژوهشگر در حوزه میراث ناملموس؛ «رضا قدیریان»، مدرس دانشگاه و پژوهشگر در حوزه پارچه و منسوجات در صنایع دستی و طراح برندهاي تخصصی پوشاك داخلی و خارجی؛ «فرزاد فرجی»، سرامیست و رئیس اسبق انجمن سفالگران ایران و عضو شوراي سیاستگذاري دوسالانه سرامیک ایران و «بیتا بهرامی قصر»، مدرس و پژوهشگر حوزه خوانش نقوش صنایع دستی، عضو هیئت علمی دانشگاه اراك، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی آرایههاي تزئینی و مد و لباس تهران، سخنانی ایراد کرده و به گفتوگو پرداختند.
لازم به ذکر است، اولین دوره سمینار تخصصی «صنایع دستی ایرانی» با محوریت بلوچستان با هدف شناخت هویت و اصالت مناطق بومی ایران، ایجاد امید و اشتغالزایی در جهت تولید صنایع دستی اصیل، ماندگار و درآمدزا، گفتوگو و گسترش علمی با هدف ترویج سرمایهگذاري در حوزه صنایع دستی در موزه هنرهای معاصر تهران از سوی صندوق توسعه و احیا برگزار شد.
همچنین در این رویداد که با حضور دانشجویان، فارغالتحصیلان، پژوهشگران و تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرد و کلان و سرمایهگذاران حوزه صنایع دستی برگزار شد، از برخی فعالان و پژوهشگران این حوزه تقدیر به عمل آمد و گواهی حضور در سمینار نیز به حاضران در این دوره اعطا شد.