• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
4
نماینده مردم یزد تاکید کرد؛

احیای بافت تاریخی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مسئولیت‌های اجتماعی/ ظرفیت‌سازی جدید در صندوق احیا

  • کد خبر : 10818
  • 12 آبان 1403 - 11:18
احیای بافت تاریخی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مسئولیت‌های اجتماعی/ ظرفیت‌سازی جدید در صندوق احیا
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر تقویت بهره‌وری میراث‌فرهنگی خلاقانه و مبتکرانه و ظرفیت‌سازی جدید در صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی کشور گفت: احیا بافت تاریخی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی در دستور کار قرار گیرد.

محمد صالح جوکار در حاشیه نشست تخصصی بررسی مسائل قانونی حوزه گردشگری و احیاء بناهای تاریخی با حضور اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی که به درخواست صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی کشور در شهر میراث جهانی یزد برگزار شد، در گفتگو با میراث آریا گفت: میراث فرهنگی سرمایه‌ای است که گذشتگان برای ما به جای گذاشته‌اند و برای حفظ این سرمایه باید اقدامات مداوم و مؤثری همراه با بهره‌برداری پایدار صورت گیرد.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور افزود: در شهر یزد ۷۵۰ هکتار بلکه بیشتر بافت تاریخی وجود دارد که بخشی از آن توسط خیرین اجتماعی ازجمله آب‌انبارها و قنات‌ها ساخته شده است و قنات مجموعه‌ای شاخص با مهندسی خیره‌کننده بدون هیچ تجهیزات خاصی است که آب را از دل کویر برای ادامه حیات با تراز بندی مشخص به یزد آورده است.
او یادآور شد: اقدام گذشتگان در سازگاری با طبیعت و ایجاد قنات بسیار ارزشمند است و باید از ابعاد مختلف معرفی شود اما امروز در دنیای مدرن پروژه انتقال آب یزد با دغدغه‌های فراوان چیزی حدود ۱۵۰ همت هزینه می‌طلبد و الگوی پیشینیان در این زمینه بسیار ارزشمند است.
جوکار عنوان کرد: لازم است برای معرفی، حفظ، احیاء و بهره‌برداری از آثار تاریخی و فرهنگی با برنامه‌ای یکپارچه و منسجم به شکلی ویژه عمل شود، چراکه همین بافت تاریخی یزد با ابتکار و خلاقیت حاوی پیام همبستگی، همزیستی و سبک زندگی دارای ارزش و اثرات مثبت است.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تبیین جایگاه و ظرفیت‌های مختلف بافت تاریخی و میراثی کشور و یزد گفت: ضروری است از محل مسئولیت‌های اجتماعی و بسترسازی برای تقویت سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی احیا و افزایش بهره‌وری بافت تاریخی در دستور کار قرار گیرد و مسیر دریافت تسهیلات نیز با محوریت سرمایه‌گذاران باشد.
او با اشاره به جمع‌بندی پیشنهادات نمایندگان و صندوق احیاء بافت تاریخی برای ظرفیت‌سازی‌ها و تسهیل شرایط قانونی و ارائه برای طرح در بودجه خاطرنشان کرد: احیاء فلسفه وجودی صندوق احیاء، رفع نواقص قانونی، فعال‌سازی هیئت‌امنا و برنامه‌ریزی برای تعامل با اوقاف برای فعال‌سازی ظرفیت‌های راکد نیز از دیگر موضوعات مهم و موردتوجه کمیسیون است.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور یادآور شد: حوزه میراث‌فرهنگی در برنامه هفتم جایگاه مناسبی دارد و باید سایر مسائل ازجمله بودجه، هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و مؤثر، ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و تعیین تکلیف بناهای وقفی در برنامه و آینده‌نگری روشن و مشخصی پیگیری شود که کمیسیون در این زمینه همراهی و تسهیل گری خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=10818

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.