• امروز : جمعه - ۲۷ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 18 October - 2024
22
در راستای قدردانی از احیای بناهای تاریخی صورت گرفت؛

تقدیر مدیرکل میراث فرهنگی اردبیل از ناظر ستادی صندوق / تعامل همه جانبه صندوق و استان‌ها ادامه دارد

  • کد خبر : 9417
  • 11 تیر 1403 - 10:08
تقدیر مدیرکل میراث فرهنگی اردبیل از ناظر ستادی صندوق / تعامل همه جانبه صندوق و استان‌ها ادامه دارد
حسن محمدی ادیب، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، در راستای قدردانی از تلاش‌های صندوق توسعه و احیا در احیای بناهای استان، از جابر نوروزی، ناظر ستادی صندوق در استان تقدیر کرد.

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه و احیا، حسن محمدی ادیب، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، در راستای قدردانی از تلاش‌های صندوق توسعه و احیا در احیای بناهای استان اردبیل از جابر نوروزی، رییس اداره نظارت و کنترل پروژه و ناظر ستادی صندوق در استان تقدیر کرد.

محمدی ادیب در جلسه تقدیر گفت: با توجه به اینکه احیای بناهای تاریخی در دستور کار اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل قرار دارد، این روند با واگذاری بهره‌برداری بناها به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حال انجام است، بنابراین واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی و روند احیای آنها باید سرعت بگیرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با اشاره به تعامل همه جانبه صندوق توسعه و احیا و استان‌ها در احیای بناهای تاریخی تاکید کرد: خوشبختانه روند معرفی این بناها به سرمایه‌گذاران و علاقه مندان از سوی اداره کل و برگزاری مزایده واگذاری از سوی صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی به خوبی در حال انجام است و شاهد استقبال سرمایه‌گذاران از این موضوع هستیم، در زمینه واگذاری بناهای تاریخی نیز تعامل همه جانبه ای بین اداره کل و صندوق توسعه و احیا برقرار است.
او تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع مالی دولت و تعدد بناهای تاریخی، بازسازی و حفظ این بناها و هزینه ‌بر بودن این امر واگذاری بهره‌برداری بناها به بخش خصوصی، بهترین راهکار برای احیای آنها است.
محمدی ادیب ادامه داد: طی ماه‌های اخیر روند واگذاری پنج بنای استان طی شده است و سرمایه‌گذاران ۲ پروژه خانه خادم باشی و خانه شریعت عملیات اجرایی مرمت و بازسازی را نیز در این بناها آغاز کرده‌اند.
او خاطر نشان کرد: با پیگیری‌های انجام شده و جذب سرمایه‌گذاران، امور واگذاری سه بنای حمام اوچ دکان، خانه وهابزاده و خانه آصف نیز انجام یافته و عملیات اجرایی این بناها نیز به زودی آغاز می‌شود تا شاهد حرکت مهمی در زمینه احیای بناهای تاریخی استان باشیم.
مدیر کل میراث فرهنگی اردبیل افز.د: در همین راستا وزارت میراث‌فرهنگی مشوق‌ها و تسهیلات متعددی را برای سرمایه‌گذاران احیای بناهای تاریخی در نظر گرفته است و سایر بناهای تاریخی استان نیز با همین شرایط و با طی مراحل قانونی به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

تعامل، کلید تحول

جابر نوروزی، رئیس نظارت بر پروژه‌ها و ناظر ستادی صندوق توسعه و احیا که بر احیای بناهای تاریخی استان‌های اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی، نظارت دارد نیز در این جلسه گفت: با توجه به كثرت آثار تاريخي و فرهنگي براي احيا و بازگرداندن مواريث فرهنگي به بطن جامعه، راهی جز ورود بخش خصوصي و جذب سرمايه‌هاي داخلي و خارجي وجود ندارد.


او ادامه داد: با این رویکرد، صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در طول بیش از ۱۵ سال از فعالیت خود نزدیک به ۱۶۰ بنای تاریخی تحت اختیار را با تمام تنگناها و مشکلات با همکاری و هماهنگی وزارت میراث فرهنگی به بخش خصوصی واگذار کرده است که خوشبختانه با حضور دکتر شهاب طلایی روند واگذاری ها با رویکردی منطقی تر و حمایت والای وزارت میراث فرهنگی شدت بیشتری به خود گرفته است.
نوروزی با اشاره به اینکه احیای بناهای تاریخی و فرهنگی در استان‌های دارای ظرفیت گردشگری مذهبی را از اولویت‌های صندوق توسعه و احیا در دولت سیزدهم عنوان کرد و تصریح کرد: در سال هاي گذشته، بخش خصوصي به دليل ناشناخته بودن حوزه هاي درآمدزاي ميراث فرهنگي و مشکلات اداری، تمايلي براي سرمايه گذاري در بناهای تاریخی نداشت.
وی اضافه کرد: خوشبختانه امروز با فعالیت ها و شناخته شدن صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در محافل میراث فرهنگی و سرمایه گذاران بخش خصوصی تمایل سرمایه‌گذاران به سرمایه گذاری در بناهای تاریخی بیش از پیش سرعت گرفته است که نمونه بارز آن استان اردبیل است که هم اکنون با اقبال سرمایه گذاران استان و حمایت ها و پیگیری های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بویژه دکتر ادیب مدیر کل محترم، ۶ بنای تاریخی در حال مرمت هستند.
جابر نوروزی ضمن اشاره به تاکید شهاب طلائی مدیر عامل صندوق بر تعامل حداکثری با استان‌ها، اظهار داشت: صندوق توسعه و احیا در دوره جدید، تعامل را کلید تحول در احیای بناهای تاریخی می‌داند.
رئیس نظارت بر پروژه‌های صندوق احیا افزود: دوازده بنای تاریخی و فرهنگی استان اردبیل، تحت اختیار صندوق توسعه و احیاست که دو بنا در حال بهره‌برداری، شش بنای در حال مرمت و طراحی و چهار بنا نیز در انتظار جذب سرمایه‌گذار جهت احیای دوباره است.
نوروزی اضافه کرد: بناهای در حال بهره‌برداری صندوق در استان اردبیل شامل خانه تاریخی صادقی با کاربری فرهنگی، اقامتی و پذیرایی و حمام ابراهیم آباد با کاربری فرهنگی و پذیرایی است.

این کارشناس ستادی صندوق اظهار داشت: بناهای در حال مرمت و طراحی صندوق در اردبیل نیز شامل خانه شریعت، خانه خادم باشی،خانه وهاب زاده، خانه آصف، حمام پیرزرگر و حمام اوچدکان است و همچنین بناهای کهنه قلعه مشکین شهر، کاروانسرای قانلو بلاغ مشکین شهر، کاروانسرای سنگی صایین در شهر نیر و خانه مبشری در اردبیل نیز در انتظار جذب سرمایه‌گذار است.

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=9417

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.