• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
7
با حمایت صندوق توسعه و احیا برگزاری می‌شود؛

شب کاروانسراهای ایران در شب‌های بخارا

  • کد خبر : 10629
  • 07 آبان 1403 - 10:13
شب کاروانسراهای ایران در شب‌های بخارا
هفتصد و هفتاد و هفتمین برنامه شب‌های بخارا ویژه کاروانسراهای ایران ساعت ۱۷ روز چهارشنبه نهم آبان‌ماه ۱۴۰۳ در سالن خلیج فارس پژوهشگاه برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه و احیا، هفتصد و هفتاد و هفتمین شب از شب‌های بخارا که با همکاری پایگاه میراث جهانی کاروانسرای ایرانی، اداره کل امور پایگاه‌های ملی و جهانی و پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی برگزار می‌شود به کاروانسراهای ایران اختصاص یافته است.
شب کاروانسراهای ایران ساعت ۱۷ روز چهارشنبه نهم آبان‌ماه ۱۴۰۳ درسالن خلیج فارس پژوهشگاه برگزار می‌شود.
در شب کاروانسراهای ایران سیدمحمد بهشتی، سیمون آیوازیان، مصطفی ده‌پهلوان، محمدحسین طالبیان، حمید بینایی فعال، عبدالمهدی همت‌پور و علی دهباشی سخنرانی می‌کنند.
به گفته ایرانشناس بزرگ ارتور آپهام پوپ، کاروانسراها یکی از پیروزی‌های معماری ایرانی هستند. هیچ جا نمی‌توانیم هماهنگی کامل‌تری از عملکرد و ساختار پیدا کنیم.
در معماری ایرانی، کاروانسراها به‌ویژه در امتداد شبکه ارتباطی و اطراف شهرهای اصلی موقعیت منحصربه‌فردی دارند. سیر تحول وگسترش کاروانسراها در ایران در مراحل مختلف تاریخی وابسته به جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و مذهبی مرتبط با شکل‌گیری و توسعه آنها بوده است.
ایران در طول تاریخ به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و همچنین راه‌های ارتباطی متعددش، کریدور اصلی ارتباط غرب به شرق جهان بوده و در واقع کاروانسراها مکمل راه‌های فلات ایران محسوب می‌شدند.
کاروانسرای ایرانی پیامد تداوم بی‌وقفه سنت معماری ایرانی در طول هزاره‌ها بسته به نیازها و ضرورت‌هاست. شکل‌گیری، تغییر و توسعه آن در دوره‌های مختلف به شرایط اجتماعی، اقتصادی، مذهبی و سیاسی بستگی داشت. امنیت راه، آسایش تجار، مسافران و زائران درهزاره‌های گذشته، توجه به موارد فوق را به عنوان یکی از برجسته‌ترین دستاوردهای بشر ثابت می‌کند. این دستاورد تأثیرات قابل توجهی بر تعاملات انسانی بین ملل مختلف در دوره‌های مختلف تاریخی داشته است و منجر به تغییرات فرهنگی و اقتصادی در سطح جهانی شده است.

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=10629

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.