«سید هادی رضوی» با بیان این که معتقد هستم مهمترین ماموریت صندوق را باید در معنای کلمه حمایت جستوجو کرد، گفت: حمایت وجوه و سطوح مختلفی دارد اما در تمام آن نقشی حاکمیتی است و ما باید وجه آن را برای بناها و بافتهای تاریخی فعال کنیم به طوری که حمایت از بناها و بافت های تاریخی در گرو حمایت از اهل حفاظت این بناهاست.
وی با بیان این که صندوق باید حمایتی چند جانبه را به اجرا در آورد، گفت: متاسفانه این مفهوم و رسالت در سالهای اخیر در مجموعه کم رنگ شده و امیدواریم با مدیریت جدید صندوق احیاء این مهم نیز احیاء شود.
وی افزود: به عنوان مسئول فنی و اجرایی صندوق توسعه و احیاء بر خود لازم میدانم تمام وقت به بناهای تحت حفاظت صندوق سر بزنم و به افرادی که با جان و دل به حفاظت از این بناها پرداخته اند به گفتوگو بنشینم. وجوه مختلف حمایت از نظر شما چیست؟
مدیر فنی اجرایی صندوق توسعه و احیاء در پاسخ به این سوال اظهار کرد: مستند نگاری، تثبیت و ثبت معماری فنی، هنری و اجتماعی آثار تاریخی، مطالعات و شناخت ارزشها و هویت آثار تاریخی، پژوهش آموزش مبنی بر آن برای عموم و مشتاقان حضور در اماکن تاریخی، همراهی و همگامی با سرمایه گذارانی که اهلیت خود را برای احیاء و حفاظت از این امانات فرهنگی اثبات کردهاند.
وی ادامه داد: تصمیم سازی و تصمیم گیری به اتکای شورای علمی فنی اقتصادی برای ظهور احیای پایدار و مستمر نکته مهمی است. همچنین همراهی و تسهیل در استفاده سرمایه گذاران از امکانات دولت برای ایجاد برنامه ی مستمر احیاء جزو وجوه مختلف حمایت است.
رضوی با تاکید بر این که مجموعه صندوق توسعه و احیاء در انتخاب سرمایه گذاران و مشاورین فنی باید با جدیت بیشتری عمل کند، گفت: باید بتواند با ساز و کاری منطقی اهلیت افراد را شناسایی کند از طرفی با نظارت مستمر بر روند و فرایند مرمت و احیای آثار تاریخی بتواند مدت بهره برداری را تا حدی افزایش دهد که فرد بنای تاریخی را قلبا برای خود بداند و دلسوزانه نسبت به نگهداری و احیای آن اقدام کند.
مدیر فنی اجرایی صندوق توسعه و احیاء در پایان خاطرنشان کرد: صندوق توسعه و احیاء نباید از واگذاری بناها به صورت دراز مدت که فرایندی هم پیچیده است، واهمه داشته باشد.
انتهای پیام