سیدعزت الله ضرغامی پیش از این و در فاصله سال های ۸۳ تا ۹۳ و به مدت ۱۰ سال ریاست سازمان صدا و سیما را برعهده داشت. صدا و سیما یکی از بزرگترین مجموعههای اداری و سیاسی کشور است. در دوران مدیریت وی شبکههای سراسری مثل، نسیم، پویا، نمایش، آی فیلم فارسی و عربی، ورزش، تماشا، سلامت، قرآن، آموزش، مستند و بسیاری از شبکههای تخصصی دیگر راه اندازی شد .
ضرغامی با راه اندازی شبکههای بینالمللی العالم، پرس تی وی، الکوثر، هیسپان تی وی، سحر و بسیاری از شبکههای رادیویی برون مرزی و نیز ملاقات با ۶ رئیسجمهور و شخصیتها و مقامات سیاسی و فرهنگی و رسانه ای و اندیشمندان از کشورهای مختلف، فصل جدیدی از دیپلماسی فرهنگی، رسانه ای و عمومی ایران در جهان را رقم زد .
تبدیل همه شبکههای آنالوگ به دیجیتال و راه اندازی برخی از شبکههای باکیفیت HD به طوری که مردم بدون استفاده از آنتنهای قدیمی قادر به دریافت شبکهها شدند، از دستاوردهای مهم دوران کاری وی بود. در دوران مسئولیت او رشد چند برابری تولیدات طنز و تشکیل گروههای جدید تولید اتفاق افتاد. سریالهای طنز پربیننده مانند پایتخت، ساختمان پزشکان، مسافران، دودکش، متهم گریخت، شبهای برره، مرد هزار چهره و … از تولیدات صدا و سیما در دوران مدیریت اوست .
تولید و پخش ۲۰ سریال بزرگ تلویزیونی از دیگر دستاوردهای وی در عرصه مدیریتی بود. از جمله تولیدات تاریخی در دوران او، میتوان به مجموعههای مختارنامه، یوسف پیامبر، شهریار، روزگار قریب، مدار صفر درجه، کلاه پهلوی، در چشم باد، شوق پرواز، تبریز در مه و معمای شاه و سریالهای چندگانه ستایش و پایتخت اشاره کرد. تحول در ارائه اخبار و راه اندازی بخش خبری ۲۰:۳۰ از دیگر دستاوردهای دوران مسئولیت وی است .
ضرغامی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خود را از سالهای قبل از انقلاب با تشکیل جلسات آموزشی و تحلیلی برای جوانان جنوب شهر آغاز کرد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان دبیر آموزش و پرورش، به تشکیل کلاسهای آموزشی و تحلیلی برای مربیان امور تربیتی و دانشآموزان در منطقه نازيآباد پرداخت. او سالها آثار، افکار و اندیشههای شهید مطهری را در قالب کلاسهای آموزشی، درج مقالات و دورههای تخصصی تدریس و تبیین کرده است. او یکی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود که در اشغال سفارت آمریکا نقش داشت .
او همچنین عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه امیر کبیر بوده و پس از انقلاب فرهنگی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی این دانشگاه شد. او از سال ۶۵ به عنوان مشاور طرح و برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضوکمیسیون مشورتی این شورا مشغول خدمت شد و در تصویب طرحهای بنیادین شورای انقلاب فرهنگی مشارکت فعال داشت .
وزیر پیشنهادی تصدی وزرات میراث فرهنگی، دانشآموخته کارشناسی مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی است و فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۶۱ در سپاه پاسداران و در برنامه رادیویی آن آغاز کرد. او از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد در امور مجلس بود و از ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ نیز معاونت امور سینمایی وزیر فرهنگ را برعهده داشت. در دولت هفتم به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منتقل شد و از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ معاون وزیر دفاع در امور مجلس آن وزارت بود. سال ۱۳۷۹ در دوره ریاست علی لاریجانی بر سازمان صدا و سیما، به معاونت امور مجلس و استانهای سازمان صدا و سیما منصوب شد و تا سال ۱۳۸۳ در این جایگاه فعالیت کرد .
طی روزهای اخیر به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح شده بود، و سرانجام به عنوان گزینه نهایی از سوی آیت الله رئیسی به مجلس معرفی شد