• امروز : یکشنبه - ۴ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025
0
مدیر عامل صندوق توسعه و احیا خبر داد:

چهار دستاورد بزرگ در یک مزایده / جذب ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار بخش خصوصی

  • کد خبر : 12699
  • 04 خرداد 1404 - 14:04
چهار دستاورد بزرگ در یک مزایده / جذب ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار بخش خصوصی
برزین ضرغامی گفت: جذب ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار بخش خصوصی، احیای بناهای تاریخی متعدد با پراکندگی جغرافیایی، جلب مشارکت در بناهای کم‌اقبال و احیای مجموعه‌های بزرگ تاریخی، چهار دستاورد مهم مزایده جدید صندوق احیا بود.

به گزارش صابتا، مدیرعامل صندوق توسعه و احیا گفت: جذب حدودا ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی، احیای بناهای تاریخی در نقاط مختلف کشور، جلب مشارکت در بناهای کم‌اقبال و سرمایه‌گذاری در مجموعه‌های بزرگ تاریخی، چهار دستاورد مزایده جدید صندوق احیا بوده است.
برزین ضرغامی، مدیرعامل صندوق توسعه و احیا گفت: امروز، یکشنبه چهارم خرداد ۱۴۰۴، با برگزاری مزایده احیای ۲۲ بنای تاریخی و فرهنگی و بازگشایی بسته‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاران، چهار دستاورد مهم برای مجموعه میراث فرهنگی کشور به‌دست آمد.

دستاورد اول؛ جذب ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه مردمی

ضرغامی ادامه داد: نخستین دستاورد این مزایده، جذب حدود ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه از بخش خصوصی برای مرمت بناهای تاریخی و فرهنگی بود؛ بناهایی که با اعتبارات محدود دولتی امکان احیای آن‌ها وجود نداشت.
او افزود: در سالی که از سوی رهبر انقلاب به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده است، جذب این اعتبار اهمیتی دو چندان پیدا می‌کند.
مدیر عامل صندوق اذعان داشت: کمبود بودجه دولتی باعث شده بود بسیاری از این بناها در معرض تخریب قرار گیرند، اما صندوق احیا با جلب مشارکت بخش خصوصی توانسته گام مؤثری در حفاظت از این میراث بردارد.

دستاورد دوم؛ احیای بناهای پراکنده در سراسر کشور

این مقام مسئول افزود: دومین دستاورد، احیای بناهایی بود که پراکندگی زیادی در سطح کشور دارند و پیش از این، به‌دلیل شرایط جغرافیایی، جذب سرمایه‌گذار برایشان دشوار بود.
ضرغامی ادامه داد: بناهای واگذارشده در این مزایده در مناطق مختلفی از کشور واقع شده‌اند؛ از ایلام، خراسان، کرمانشاه و بوشهر گرفته تا مازندران، زنجان و اردبیل.

دستاورد سوم؛ جلب مشارکت برای بناهای کم‌اقبال در مناطق کم‌برخوردار

مدیرعامل صندوق احیا گفت: سومین دستاورد این مزایده، موفقیت در جذب مشارکت برای بناهایی بود که در مزایده‌های قبلی، توفیقی در جذب سرمایه‌گذار نداشتند. این‌بار توانستیم سرمایه‌گذاران دارای صلاحیت را برای این پروژه‌ها جذب کنیم.
این مدیر میراث فرهنگی بیان داشت: بسیاری از این بناها در مناطق کم‌برخوردار قرار دارند و جزو مقاصد و محورهای گردشگری رایج کشور نبوده‌اند و امروز با جذب سرمایه‌گذار، امکان مرمت آن فراهم شد.

دستاورد چهارم؛ احیای مجموعه‌های بزرگ تاریخی

او اضافه کرد: چهارمین دستاورد، جذب سرمایه برای مرمت، احیا و بهره‌برداری از مجموعه‌های بزرگی نظیر مجموعه تاریخی کردشت جلفا، عمارت کلاه‌فرنگی و ساختمان هلال احمر ماکو در آذربایجان غربی و قلعه اشرف‌العشایر در ایلام بود؛ مجموعه‌هایی که به‌دلیل نیاز به سرمایه بالا، کمتر مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته بودند.
ضرغامی با تأکید بر اهمیت مجموعه تاریخی کردشت جلفا در مرز رود ارس تصریح کرد: این مجموعه شامل هشت بنای تاریخی است که عمارت کردشت، حمام بزرگ، حمام کوچک، مسجد غریب، دیوان‌خانه، یخچال طبیعی، قلعه و ساخلو یا پادگان نظامی را در بر می‌گیرد.
ضرغامی در پایان گفت: در این مرحله از مزایده، ۲۲ بنای تاریخی شامل حمام پیر زرگر اردبیل، مجموعه کهنه‌قلعه مشگین‌شهر، عمارت معظم‌الملک و خانه مغنی اصفهان، قلعه اشرف‌العشایر یا قلعه پوراشرف ایلام، مجموعه کردشت جلفا، کاروانسرای جانانلو کلیبر در آذربایجان شرقی، عمارت کلاه‌فرنگی و هلال احمر ماکو در آذربایجان غربی، خانه آذین و خانه نجفی در بوشهر، قلعه اسفندیارخان بختیاری در فرخ‌شهر، خانه کوزه‌گران و خانه رائی‌فرد در خراسان جنوبی، کاروانسرای مهر و زعفرانیه در سبزوار، خانه نیلساز دزفول، سینما شیرین آبادان، حمام سالار در مجاورت گنبد سلطانیه زنجان، خانه زعیم ابویی زاهدان، خانه حاج آخوند کرمانشاه، خانه بهرامی در لرستان و خانه عبادی در آمل وارد مزایده شد که بخش عمده‌ای از آن‌ها واگذار شده است.

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=12699

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.