خانه عطروش که ثبت آثار ملی کشور نیز شده جزو میراثی است که دقیقا در محل خیابان لطفعلی خان زند _ بازار حاجی _ انتهای کوچه زنجیر خانه قرار دارد و قدمت آن به دوران قاجار برمیگردد. در اطراف این بنا خیابان زند، بازار حاجی، بازار شاهچراغ و مسجد عتیق قرار دارد و در خصوص نوع معابر و درجه بندی دسترسی ها باید بدانیم که عرصه آن حدود ۴۶۰مترمربع و اعیان ۵۲۰ متر مربع است و این خانه تاریخی دو طبقه دارد.
این بنا در گذشته کاربری مسکونی داشته و امروز کاربری آن فرهنگی هنری-پذیرایی است که یکی از خانههای زیبای شیراز است که خانه آقای حاج محمود عطروش معروف به منزل محمدعلی فیروزآبادی بوده است.
در خصوص این بنا باید بدانیم که در ورودی آن در دالان قراردارد، این خانه قدیمی شامل یک رشته ساختمان در سمت شمال و یک رشته ساختمان در سمت مغرب است، دیوار جنوبی و شرقی و نمای ساختمان شمالی کاشیکاری شده و تابلوهای نفیس کاشیکاری مربوط به دوره قاجاری در دیوار جنوبی و شرقی و حوضخانه آن نصب شده است که از بهترین نمونه کاشیکاری هفت رنگ دوره قاجار محسوب میشود.
مهندسی و طراحی خانه به شکل درونگرا بوده و همچون اکثر خانه های سنتی ایرانی دارای هشتی بوده است، از نکات مهم دیگر آن میتوان به حیاط مرکزی بودن ساختمان و وجود حوض در مرکز بنا اشاره کرد در طراحی گذشته نیز به دلیل تفکیک فضاها همچون فضاهای زندگی خصوصی وخدماتی و پذیرایی و … سرویس بهداشتی در حیاط طراحی شده است.
انتهای پیام