به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه و احیا، محسن نوه آقایی، نماینده استانی صندوق در یزد، گفت: ما در یزد ۸۶ بنا داریم که ۲۶ بنا مصوبه هیئت دولت برای واگذاری دارد، ۶۰ بنا نیز مصوب رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی را دارد که به صندوق توسعه و احیا واگذار شده است.
او افزود: از این ۸۶ بنا ۱۰ بنا در مرحله طراحی و مرمت قرار دارد و ۱۲ بنا در حال بهرهبرداری است و ۴۶ بنا هم تا پایان امسال جهت جذب مشارکت و سرمایهگذاری مردمی، وارد مزایده شده و به کمک مردم، احیا میشود.
این نماینده استانی تصریح کرد: یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان، دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه ۷۴۳ هكتار و مساحت حریم پنج هزار هكتار در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.
او ادامه داد: تمرکز اصلی صندوق بر مرمت و احیای بناهای تاریخی است و به هیچ عنوان نگاه اقتصادی به این بناها ندارد. دغدغه اصلی صندوق آن است که این بناها را به دست کسی بسپارد که اهلیت داشته باشد.
وی به استقبال مردم و سرمایهگذاران از مشارکت در احیای بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: مشارکت و استقبال مردم بسیار چشمگیر بوده است به حدی که تمایل و تقاضای سرمایهگذاران بیش از توان و شرایط ما و تعداد بناهای در دسترس برای واگذاری است.
نوهآقایی اضافه کرد: البته با کمک مدیرعامل صندوق در تلاشیم تا ۶۰ بنایی که مجوز رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی را دارد، برای مزایده و واگذاری آماده کنیم تا بتوانیم پاسخگوی تقاضای سرمایهگذاران باشیم.
آخرین وضعیت مجموعه تاریخی پردیس فهادان
نوهآقایی ادامه داد: دو بنای پردیس فهادان شامل خانه ملکزاده و حمام ابوالمعالی، به طور کامل، مرمت و تجهیز شده است و مشکلات موجود در سایر بناهای این مجموعه نیز رفع شده است.
حواشی رسانهای
این نماینده استانی صندوق به برخی حواشی رسانهای که درباره بناهای تاریخی یزد، هرچندوقت یکبار در رسانههای مجازی داخلی و خارجی منتشر میشود، اشاره کرد و گفت: مثال ما مثال قطاری است که در حال حرکت است و برخی به آن سنگ میزنند. مجموعه صندوق توسعه در دوره جدید، با یک تیم با تجربه، تلاش میکند پروندههایی که راکد بوده را به جریان بندازد، طبیعی است که برخی حساسیتها وجود داشته باشد، اما صندوق بر هدف اصلی خود متمرکز است و تلاش میکند بناهای تاریخی را پیش از تبدیل شدن به تلی از خاک و خاکستر، مرمت و احیا کند.
او در انتها خاطر نشان کرد: به علت تعدد بناهای تاریخی در یزد، با اهتمام صندوق توسعه احیا، یک نمایندگی در استان یزد ایجاد شده است و این نشاندهنده اهمیت و توجه خاص صندوق توسعه و احیا به اماکن تاریخی است که در یک استان یک نمایندگی تاسیس شده تا بتوانیم بدون کمترین مشکل، بناها را «در قالب قرارداد بهرهبرداری در مدت معین»، به بهرهبرداران و سرمایهگذاران متعهد واگذار کنیم.