به دنبال اعلام وصول لیست وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم در مجلس شورای اسلامی و معرفی سیدعزتالله ضرغامی از سوی رئیس جمهوری بهعنوان وزیر پیشنهادی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، عصر امروز ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس میزبان این وزیر پیشنهادی بودند. در این نشست مهندس عزت الله ضرغامی به تشریح مهمترین برنامهها، اقدامات و اهداف برای وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پرداخت و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز ضمن استقبال از پیشنهادهای ارائه شده، بر حمایت از حوزه گردشگری، میراثفرهنگی و نیز فعالان صنایعدستی تأکید کردند .
فضای مثبت کمیسیون فرهنگی مجلس نسبت به وزیر پیشنهادی
حجتالاسلام سید صادق طباطبایینژاد عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره جزئیات این نشست گفت: معتقدم جو کلی و فضای کمیسیون نسبت به برنامههای آقای ضرغامی مثبت است . او با بیان اینکه ضرغامی در این جلسه بخشی از برنامههای خود را در مورد حیطه کاری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای اعضای کمیسیون تشریح کرد، گفت: پس از اظهارات او نمایندگان نیز سوالات خود را درباره برنامه آقای ضرغامی مطرح کردند که به آنها پاسخ داد . طباطبایینژاد تصریح کرد: آقای ضرغامی در این جلسه برنامههای خود را برای استفاده از فضای مجازی و سایبری و همچنین استارتآپها برای معرفی جاذبههای توریستی و همچنین معرفی صنایعدستی، برای اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تشریح کرد . او ادامه داد: وزیر پیشنهادی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در زمینه تغییر مدیریت در این وزارتخانه نیز اعلام کرد که پس از ورود به وزارتخانه، از برنامههای مدیران و منابع انسانی برای بهبود شرایط این وزارتخانه استفاده خواهد شد و در صورت نیاز در زمینه منابع انسانی اصلاحاتی انجام خواهد شد . این نماینده مجلس اضافه کرد: آقای ضرغامی در این جلسه عنوان کرد که پس از اینکه سازمان میراثفرهنگی به وزارتخانه تبدیل شده تغییر زیادی نکرده و او به دنبال تحول در این وزارتخانه است و اعلام کرد که به هر مجموعهای که رفته منشا تحول بوده و در این وزارتخانه هم به دنبال اداره کردن صرف نیست بلکه در پی ارتقای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است .
معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی در کنار درآمدزایی
بیژن نوباوه نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس َنیز در باره این نشست گفت: وزیر پیشنهادی در کمیسیون فرهنگی عنوان کرد که به دنبال توسعه صنعت گردشگری با حفظ هویت ایرانی اسلامی و معرفی فرهنگ اسلامی به گردشگران کشورهای دیگر هستیم . نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ضرغامی گفت که هدف ما از توسعه صنعت گردشگری ضمن درآمدزایی از این حوزه معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی به گردشگران کشورهای دیگر است و ما به دنبال درآمدزایی صرف از این حوزه نیستیم . او افزود: وزیر پیشنهادی همچنین عنوان کرد که ما به دنبال حفظ میراثفرهنگی و بازسازی آنها برای حفظ هویت ایرانی اسلامی خود هستیم و در این مسیر تلاشها و برنامههای زیادی داریم .
اصلاح ساختار وزارتخانه
مجید نصیرایی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به برگزاری این نشست گفت: در شروع جلسه عزتالله ضرغامی برنامههای بلندمدت و کوتاهمدت کاری خود را برای وزراتخانه مربوطه پیشنهاد داد و در ادامه نشست اعضای کمیسیون فرهنگی پرسشها، دیدگاهها و دغدغهها خود را که در حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری داشتند، مطرح کردند . او اضافه کرد: در ادامه جلسه اعضای کمیسیون ضرورت تعریف یک مدل استاندارد برای حضور گردشگران خارجی به کشور پیشنهاد دادهاند و مقرر شد مدلی متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی برای حضور گردشگران تعریف شود . نصیرایی ادامه داد: در صورت ارتقای صنعت گردشگری به عنوان صنعت درجه یک، گردشگری میتواند در رونق اقتصادی نقش موثر و پررنگی داشته باشد و همچنین در ادامه این نشست مقرر شد به مشاهیر و مفاخر کشور به عنوان پشتوانههای فرهنگی و ایرانی توجه ویژهای شود . سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در پایان جلسه مقرر شد وزیر پیشنهادی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درباره اصلاح ساختار و سیستم مدیریتی این وزارتخانه برنامهای ارائه دهد و همچنین قرار شد نمایندگان سوالات پیشنهادی خود را در سامانه بارگذاری کنند تا وزیر پیشنهادی پاسخگوی آنها باشد .
نصیرایی، گزینه پیشنهادی وزارت میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی را مدیری تحولآفرین دانست و گفت: او برای حمایت از فعالان صنعت گردشگری و تولیدکنندگان صنایعدستی در مقابله با کرونا برنامه دارد . او تصریح کرد: بیشتر ساعت جلسه امروز کمیسیون فرهنگی با وزیر پیشنهادی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درباره آسیبشناسی مسائل و برنامه مقابله با ابرچالش کرونا بود، بخش دیگری از جلسه هم به بررسی رویکردها و برنامههای آینده به سه حوزه اصلی این وزارتخانه اختصاص یافت . نصیرایی اظهار داشت: آقای ضرغامی در هر مسئولیتی در هر سازمان و بخشی که حضور داشته، تحول ایجاد کرده است؛ همچنین ضد فساد بودن از روحیات و خصوصیات بارز ضرغامی است؛ هر دو این خصوصیتها نمایندگان مردم و اعضای کمیسیون فرهنگی را امیدوار کرد که در وزات میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شاهد تحول و مبارزه جدی با فساد باشیم .
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه همهگیری کرونا به صنعت گردشگری آسیبهای جدی زده است، خاطرنشان کرد: فعالان این حوزه و هنرمندان و تولیدکنندگان صنایعدستی و هنرهای سنتی خسارت زیادی در ۱۸ ماه گذشته در دوران شیوع کرونا متحمل شدهاند. یکی از بحثهای جدی که وزیر پیشنهادی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در جلسه مطرح کرد، تبیین رویکرد و برنامه حمایت از فعالان صنعت گردشگری در مقابله با کرونا به عنوان ابرچالش این صنعت بود. نصیرایی سوابق و تجارب مدیریت فرهنگی ضرغامی را پشتوانه غنی برای وزارت او در میراثفرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: شناخت کلان و جزیی از مسائل فرهنگی و تحولآفرینی به عنوان پشتوانه مدیریتی در حوزه فرهنگی، قطعا برای وزارت وی در میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مفید و موثر خواهد بود