مدیرعامل صندوق توسعه و احیاء در بازدید از معدن عقیق قم با اشاره به اینکه با امضای تفاهمنامه با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال جاری، هزار میلیارد ریال تسهیلات حمایتی کمبهره برای خانههای خلاق صنایعدستی در نظر گرفته شده است گفت: به هر خانه خلاق تا سقف ۵ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره اعطا میشود.
میرزائی با بیان اینکه تغییر کاربری بناهای تاریخی صرفاً شامل تبدیل به واحدهای پذیرایی و مراکز اقامتی نیست، افزود: سرمایهگذاران حوزه صنایعدستی و فعالان بخش فرهنگی نیز میتوانند برای تولید و عرضه صنایعدستی و فعالیت در حوزه فرهنگی، از اماکن و آثار تاریخی بهرهبرداری کنند.
میرزائی در بازدید از موزه سنگ یاقوت کویر در قم نیز تاکید کرد استفاده از بناهای تاریخی موجود در استان قم برای ایجاد نمایشگاه صنایعدستی به ویژه زیورآلاتسنتی و انگشتر، موقعیت مناسبی برای عرضه محصولات هنرمندان مطرح استان فراهم میکند.
او همچنین از تبدیل خانه تاریخی ملاصدرا در شهرستان کهک در استان قم به موزه فلسفه خبر داد. به گفته میرزائی استان قم ۱۶ بنای تاریخی قابل واگذاری از سوی صندوق احیاء دارد که یکی از این آثار، خانه حکیم باشی، معروف به خانه ملاصدرا است.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با بیان اینکه محوریت خانه ملاصدرا تبدیل آن به موزه فلسفه است، تصریح کرد: از بناهای اطراف این خانه میتوان برای احداث واحدهای پذیرایی و اقامتی نیز استفاده کرد. میرزائی ادامه داد: بنای عصاری و حلوایی که جنب خانه ملاصدرا قرار گرفته است، قابلیت تبدیل به موزههای تجربه گرا را دارد. او با اشاره به مزایای موزههای تجربه گرا افزود: در این نوع موزهها، بازدیدکنندگان با دو شیوه عصاری و تولید حلوا به صورت سنتی و مدرن از نزدیک آشنا خواهند شد.