به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه و احیا، مریم دلافکن، موسس خانه هنری دلافکن در خلال نشست خبری برگزار شده در این مجموعه در هفدهم دیماه ۱۴۰۲، گفت: افتتاحیه نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی به مناسبت ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای تاریخی ایران در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در ۲۱ دیماه سال جاری برگزار میشود.
او افزود: بازدیدکنندگان نیز در روزهای ۲۲ و ۲۳ دیماه میتوانند در تالار آبی مجموعه نیاوران برای بازدید از محصولات هنری حضور یابند.
او ادامه داد: پیش از برپایی نمایشگاه، هنرمندان حاضر در نمایشگاه و همچنین جمعی از پیشکسوتان و اهالی هنر، در قالب یک نشست خبری در خانه هنر دلافکن حاضر شده و به معرفی خود و آثارشان و همچنین انتقادات و پیشنهاداتشان در راستای هرچه بهتر برگزار شدن نمایشگاه میپردازند.
دلافکن خاطر نشان کرد: برنامههایی از قبیل سخنرانی استادان و مفاخر معماری، هنرمندان و پژوهشگران، مدیران حوزه میراث فرهنگی، اهالی رسانه و خبرنگاران و مدیران اتاق بازرگانی در مدت برگزاری نمایشگاه برگزار خواهد شد.
فعالسازی ظرفیتهای اقتصاد هنر، هدف موسسه خانه هنر دلافکن
موسس خانه هر دلافکن تصریح کرد: در حوزه هنر و اقتصاد هنر در بخش بانوان، به دلیل وجود استعدادها و ظرفیتهای قابل توجه، میتوان اقدامات شاخصی انجام داد و ارج نهادن به این استعدادها در راستای توسعه صنعت هنر بانوان و ایجاد استقلال مالی برای این هنرمندان موثر خواهد بود.
دلافکن با اشاره به ایجاد مجموعه سه هزار متری در غرب تهران برای به نمایش گذاشتن محصولات هنری هنرمندانی که با مجموعه خانه دلافکن فعالیت میکنند، گفت: منحصر بودن دنیای اقتصاد هنر به افرادی خاص و مغفول ماندن کارهای هنری و عدم صرفه اقتصادی آن برای بسیاری از هنرمندان به ویژه بانوان، ما را مجاب کرد تا با استعدادیابی و پرورش این ظرفیتها و ایجاد بستر آموزشی برای این هنرمندان و همچنین عرضه محصولات هنری آنها، بتوانیم به طور شایسته از این هنرمندان حمایت کنیم.
او اضافه کرد: هدف ما از این فعالیتها این است تا به جای اینکه با خارج کردن اعتبارات مالی و برپایی برخی نمایشگاهها و رویدادهای غیرضروری، ساز و کاری فراهم کنیم تا با برپایی نمایشگاههای تراز اول و با کیفیت، بتوانیم حتی سرمایهگذاران خارجی را برای برپایی چنین نمایشگاهها و رویداهایی ترغیب کنیم.
دلافکن در پایان با بیان همکاری موسسه دلافکن با افراد برجسته و با ایدههای نوین در عرصه معماری و مرمت کاروانسراهای تاریخی و همچنین فعالان حوزه گردشگری افزود: ما این توانایی را داریم تا در این احیای کاروانسراهای تاریخی با مجموعههای فعال در حوزه میراث فرهنگی همکاری کرده و در مرمت و احیای این بناها ایفای نقش کنیم.
در ادامه این نشست خبری، هنرمندان و اساتیدی که قرار است آثارشان در نمایشگاه پیش رو در تالار آبی مجموعه فرهنگی_تاریخی نیاوران به معرض نمایش گذاشته شود، صحبتهایی پیرامون سابقه هنری، انگیزهها و آثارشان ارائه کردند که در ادامه به برخی از آنها به طور مختصر اشاره میشود.
پریسا مرادی یکی از هنرمندان حاضر در این نمایشگاه، با بیان علت تمایلش برای حضورش در رویداد اظهار کرد: هدف ما از حضور در این گردهمایی این بود که بتوانیم دنیای مدرن را با حالت انتزاعی با دنیای گذشته و عصر کهن معماری تلفیق کنیم و آن را به تصویر بکشیم.
اعظم فیضی نیز هنرمند دیگری بود که با اشاره به علاقه دیرینه خود به آثار هنری و بیان خاطراتی از دوران کودکی و نوجوانیاش گفت: هدفمند بودن و ارتباط و نزدیکی این مجموعه و فعالیتهای آن با میراث فرهنگی، مرا ترغیب به همکاری با این مجموعه کرد.