• امروز : شنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024

اخبار ویژه

برگزاری مزایده بناهای استان مرکزی در نیمه اول سال جاری / حفاظت و احیای بناهای تاریخی، بزرگترین انتفاع دولت از واگذاری بناهاست / رویکرد صندوق احیا در واگذاری بناهای تاریخی آگاهانه است مزایده کاروانسراهای ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد/ حدود ۳ هزار بنای تاریخی در اختیار سایر دستگاه‌های دولتی قرار دارد/ نمی‌توان از تهران برای تمام کشور برنامه‌ریزی کرد/ صندوق دنبال احیاست نه انتفاع مالی طرح مرمت و احیای حمام ارامنه، خانه ضرابی همدان و چشمه علی دامغان بررسی می‌شود دومین نشست خبری مدیر عامل صندوق توسعه و احیا / گزارش یکسال احیای بناهای تاریخی اولین جلسه از سلسله‌های نشست‌های روایت احیا / روایت احیای خانه‌های تاریخی آبشنگ و عابدیان در اصفهان مرور شد تقدیر ضرغامی از بهره‌برداران و مرمتگران شش بنای تاریخی صندوق توسعه و احیا تنوع بخشی به حوزه اقتصاد میراث فرهنگی در دستور کار صندوق احیاست / لزوم رویکرد تعاملی حوزه میراث فرهنگی و اقتصاد همکاری صندوق توسعه و احیا و وزارت کشور در احیای بناهای تاریخی

20
در خانه ثقة‌الاسلام تبریزی برگزار شد؛

بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی

  • کد خبر : 2012
  • 20 اسفند 1400 - 4:56
بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی
21 اسفند، در شورای عالی انقلاب به‌نام «روز بزرگداشت نظامی گنجوی» نامگذاری شده است. بر همین اساس، آیین‌های ویژه هفته بزرگداشت نظامی گنجوی ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه، با همت و نظارت مؤسسه حکیم نظامی تبریز در سطح کشور برگزار شد.

پایگاه خبری صابتا- مؤسسه پژوهشی حکیم نظامی از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را با هدف شناساندن آثار و اندیشه‌های حکیم نظامی به همت علی پولاد در خانه ثقه‌الاسلام تبریزی آغاز کرده است.

خانه ثقةالاسلام یکی از خانه‌‌‌های تاریخی تبریز، یکی از ۵ بنا در سطح استان آذربایجان ‌شرقی است. این بنا در خرداد ۹۹ به‌منظور احیا و بهره‌برداری طی تشریفات قانونی که با کاربری فرهنگی، پژوهشی و پذیرایی توسط صندوق توسعه و احیا به سرمایه‌گذار تحویل داده شده است. اکنون مرمت و احیای این بنا به‌ پایان رسیده و در حال بهره‌برداری است.

همچنین آنطور که پیش‌بینی شده، اوایل سال ۱۴۰۱ آماده‌ افتتاح خواهد بود.

این خانه در خیابان چایکنار تبریز، بین پل «قاری» و مسجد «صاحب‌‌‌الامر» قرار گرفته است. معماری این خانه یکی از منحصر به‌ فردترین معماری‌‌‌ها میان خانه‌‌‌های تاریخی تبریز است. این بنا در ۳ طبقه ساخته شده و قاب بندی آجری دارد؛ راه‌ پلّه‌‌‌‌‌ها، ایوان، ستون‌‌‌ها، پنجره‌‌‌ها و کف طبقات آن چوبی است و ورودی زیرزمین از راه ‌پلّه‌ای جدا، زیر ایوان طبقه‌ همکف است. این خانه که در سال‌‌‌های گذشته به‌ عنوان آموزشگاه هنرهای سنّتی مورد استفاده قرار می‌‌‌گرفت، هم اکنون محلّ استقرار «مؤسّسه فرهنگی و هنری حکیم‌‌نظامی» است.

این رویداد در مؤسسه پژوهشی حکیم نظامی در خانه ثقه‌الاسلام تبریزی ، در بخش‌های مختلفی مانند مصاحبه‌های رادیویی و تلویزیونی، نگاره‌های پنج‌گنج، نشست‌های علمی، شعرخوانی ویژه نظامی گنجوی، نقد و بررسی آثار چاپ‌شده در مؤسسه حکیم نظامی تبریز، برنامه‌های آموزشی اسکای‌روم برنامه‌ریزی شده بود.

حکیم‌نظامی گنجه‌ای شاعر پرآوازه قرن ششم، یکی از چند شاعر بزرگ زبان فارسی است که به لحاظِ آفریدن پنج مثنوی/منظومه جریان‌ساز در تاریخ ادب فارسی، در داستان‌ سرایی و قوّت خیال و تصویرآفرینی و بیان اندیشه‌های بدیع و حکیمانه، نام و آوازه‌ای ممتاز و برجسته یافته است. با وجود تحقیقات و مطالعات بسیاری که تاکنون در ایران و کشور‌های دیگر جهان دربارۀ زندگی، احوال و آثار نظامی صورت گرفته است، همچنان موضوعات و مباحث جدیدی در خصوص آثار وی و پیروان مکتبِ داستان سرایی‌اش وجود دارد که با طرح و بررسی آنها می‌توان به شناسایی و روشن کردن وجوه ناشناخته یا کمتر شناخته‌ای از تاریخ فرهنگ، حکمت، ادب و هنر در قلمرو گسترده زبان فارسی یاری کرده است.

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=2012

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.