• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024

اخبار ویژه

برگزاری مزایده بناهای استان مرکزی در نیمه اول سال جاری / حفاظت و احیای بناهای تاریخی، بزرگترین انتفاع دولت از واگذاری بناهاست / رویکرد صندوق احیا در واگذاری بناهای تاریخی آگاهانه است مزایده کاروانسراهای ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد/ حدود ۳ هزار بنای تاریخی در اختیار سایر دستگاه‌های دولتی قرار دارد/ نمی‌توان از تهران برای تمام کشور برنامه‌ریزی کرد/ صندوق دنبال احیاست نه انتفاع مالی طرح مرمت و احیای حمام ارامنه، خانه ضرابی همدان و چشمه علی دامغان بررسی می‌شود دومین نشست خبری مدیر عامل صندوق توسعه و احیا / گزارش یکسال احیای بناهای تاریخی اولین جلسه از سلسله‌های نشست‌های روایت احیا / روایت احیای خانه‌های تاریخی آبشنگ و عابدیان در اصفهان مرور شد تقدیر ضرغامی از بهره‌برداران و مرمتگران شش بنای تاریخی صندوق توسعه و احیا تنوع بخشی به حوزه اقتصاد میراث فرهنگی در دستور کار صندوق احیاست / لزوم رویکرد تعاملی حوزه میراث فرهنگی و اقتصاد همکاری صندوق توسعه و احیا و وزارت کشور در احیای بناهای تاریخی

26

عمارت لیقوان به بخش خصوصی واگذار میشود

  • کد خبر : 5229
  • 10 اردیبهشت 1402 - 7:20
عمارت لیقوان به بخش خصوصی واگذار میشود
کاربری میراث تاریخی عمارت لیقوان در مزایده بهاری صندوق توسعه و احیا به بخش خصوصی واگذار میشود.

عمارت تاریخی لیقوان در استان آذربایجان شرقی و در شهر تبریز قرار دارد که با شماره  آثار ملي ۱۰۴۷۹ ثبت شده است، این بنا که تحت مالکیت میراث فرهنگی قرار دارد متعلقبه دوران قاجاری و پهلوی است.

مصوبه واگذاری این بنا که حدود ۱۰۱۳ متر مربع عرصه و حدود ۲۴۰ متر مربع اعیان دارد، اینگونه است که در گذشته این بنا کاربری عمارت و مسکونی داشته است اما امروزه کاربری های مطرح شده به این شکل است که کاربری پیشنهادی استان شامل فرهنگی- پذیرایی، کاربری پیشنهادی فرهنگی- پذیرایی و کاربری صندوق توسعه و احیا نیز فرهنگی- تجاری-  پذیرایی است.

عمارت سنگی لیقوان که با نام‌های داش عمارت و خانه حاج احتشام الدوله نیز شناخته می‌شود، از مهم‌ترین جاذبه‌‌های تاریخی و جاهای دیدنی لیقوان به‌ شمار می‌رود. این عمارت متعلق به احتشام الدوله، ارباب روستای لیقوان بوده و قدمت آن به دوران قاجار و پهلوی می‌رسد.

پس از کشته شدن حاج احتشام توسط حزب توده آذربایجان، فرزندان وی در این عمارت ساکن شدند. با نما و ستون‌های سنگی، داش عمارت بر بلندی مشرف به رود لیقوان واقع شده است.

این عمارت که خانه اربابی لیقوان بوده است بر بلندی مشرف بر رود لیقوان قرار دارد. نما و ستون‌های آن سنگی است و به نظر می‌رسد در دورانی که هنوز چنین متروک نشده بود بسیار باشکوه بوده است.

ستون‌های سنگی با مقطع دایره‌ای دقیق آن این سوال را به ذهن می‌آورد که در زمان قدیم با چه ابزاری قادر به خلق چنین استوانه‌ی منظمی شده‌اند؟ این نوع سنگ تراشی در گورستان قدیمی لیقوان هم دیده می‌شود.

از مشخصات معماری این بنا می توان به دیوار باربر و طاق و تویزه اشاره کرد و عمده مصالح به کار رفته در آن آجر، سنگ وچوب است، طی سال‌های اخیر، بخش‌هایی از این بنای سنگی توسط میراث فرهنگی استان مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://saabta.ir/?p=5229

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.